Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (11/09)

BERGEN OP ZOOM, 11 september 2006

Politie stelt onderzoek in naar ongeval
HALSTEREN: De politie stelt een onderzoek in naar een aanrijding die zondagavond heeft plaatsgevonden op de Ligneweg waarbij één persoon zwaargewond is geraakt.
De politie kreeg rond 23.00 uur een melding dat er een motorrijder was opgenomen in het ziekenhuis Lievensberg met ernstige verwondingen. Het vermoeden bestond dat deze man, een 20-jarige inwoner van Halsteren, betrokken was geweest bij een aanrijding waarbij hij ten val was gekomen en daardoor ernstig letsel had opgelopen. Een getuige heeft het slachtoffer vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Deze getuige is inmiddels door de politie gehoord. Op dit moment is de toedracht van de aanrijding nog steeds onduidelijk en is de politie op zoek naar mogelijke getuigen. Het slachtoffer ligt op dit moment in stabiele toestand in het ziekenhuis. Getuigen kunnen zich melden op het algemene nummer 0900-8844. Verkeersongevalanalisten hebben inmiddels een sporenonderzoek ingesteld en onderzoeken de technische staat van de motor.

Snelkraak
BERGEN OP ZOOM: In de nacht van zondag op maandag heeft er een snelkraak plaatsgevonden op de Van der Rijtstraat. Met stoeptegels is de winkelruit ingegooid waarbij de daders de winkel konden betreden. Een tweetal etalagekasten is met grof geweld vernield waarna een hoeveelheid sieraden is meegenomen.

Politie controleert in Rucphense bossen
RUCPHEN: De politie heeft zondag gecontroleerd in de Rucphense bossen. De laatste tijd zijn er bij de politie geregeld klachten binnengekomen van recreanten en bewoners van de bossen, over onder andere de gedragsregels betreffende het verkeer. Op de Postbaan trof de politie een zevental autos aan die hun auto hadden geparkeerd. Dit is in strijd met de geslotenverklaring die daar geldend is. Zij hebben hiervoor een bekeuring gekregen. Een bestuurder van een bromfiets is bekeurd omdat hij geen helm droeg.

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld
WOUW: De politie heeft zondagavond een 52-jarige inwoner van Wouw aangehouden omdat hij zijn vrouw had mishandeld. De vrouw had die avond bij de politie aangifte gedaan van mishandeling door haar man nadat deze teveel had gedronken. In de loop van maandagochtend is de man na verhoor heengezonden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie houdt man aan
HOEVEN: De politie kreeg zondagavond een melding van een onwelwording aan de Langeweg. Daar aangekomen treffen de politieagenten een man aan in de berm van de weg. Na lang aandringen wordt de man uiteindelijk wakker. Het blijkt dat de man van Griekse afkomst is maar zich niet kan legitimeren. De man is daarop aangehouden, meegenomen naar het bureau en overgedragen aan de Vreemdelingendienst. In de loop van maandagochtend blijkt dat de man legaal in Nederland verblijft en mag hij zijn weg weer vervolgen.

Auteur: Nicolette Bovenhorst