Foreign media books

persbericht

Amsterdam, 11 september 2004

Nieuwe roman norman mailer verschijnt bij crossing border books

Het heeft tien jaar geduurd, maar nu zal hij verschijnen: Norman Mailers nieuwe roman 'The Castle in the Forest' verschijnt op 23 januari 2007 bij Random House in Amerika, op de dag van Mailers 84e verjaardag. Het is het eerste deel in een aangekondigde romantrilogie over Adolf Hitler.

In Nederland verschijnt de vertaling bij Crossing Border Books, een imprint van Rothschild & Bach, op 1 maart. Norman Mailer was in 2001 guest of honour van het Crossing Border festival, een bezoek dat niet bepaald onopgemerkt voorbij ging.

Bij Crossing Border Books verschenen reeds twee opvallende titels: Coyote van Thomas van Aalten, en Verkeerd verbonden van Samira Atari, die op Crossing Border 2006 haar coming out zal doen.

Half oktober bezoekt het Mexicaanse fenomeen Guillermo Arriaga Nederland, ter gelegenheid van de publicatie van zijn roman Nachtbuffel. Arriaga schreef tevens de filmscripts voor onder andere 21 Grams en Amores Perros en het 2 november in release gaande Babel, met in de hoofdrol Brad Pitt. Babel werd bekroond met de prijs voor beste regie in Cannes 2006.

Ook een door Michael Chabon samengestelde anthologie (verschenen bij McSweeney's) met verhalen van de beste Amerikaanse hedendaagse auteurs zal bij CBB verschijnen.

In 2007 verschijnt tevens The Motel Life van Willy Vlautin. Deze frontman van Richmond Fontaine bezoekt dit najaar Crossing Border.