Politie Gelderland-Zuid

Hondenleed leidt tot overlast

Nijmegen, 11-09-2006 o Zondagmorgen 12.50 werd aan de politie gemeld dat er een jonge hond zonder eten en drinken op een balkon van een woning in de wijk Neerbosch-Oost zat. Het beestje had de hele nacht zitten blaffen en piepen en had daarmee ook de buurt wakker gehouden.

De politie ging erheen en zag de hond inderdaad op het balkon zitten, maar kon er niet bijkomen. De politie probeerde de bewoner van de woning te achterhalen, maar omdat de woning nog maar kort een nieuwe bewoner had was dat nog niet in de registratie verwerkt. Omdat de hond zo niet kon achterblijven werd contact opgenomen met de Dierenbescherming die rond 13.45 uur bij de woning kwamen. Rond die tijd kwam er iemand die die woning binnenging. De politie ging vervolgens naar de woning. In de woning was een 42-jarige man uit Beuningen die te kennen gaf voor de hond van zijn vrienden te zorgen. Hij had de hond vrijdagavond op het balkon achtergelaten in de veronderstelling dat zijn vrienden diezelfde avond nog thuis zouden komen. Hij wist niet waar zijn vriend uithing.

Omdat niet verwacht kon worden dat de hond op korte termijn verzorgd zou kunnen worden heeft de dierenbescherming de hond van het met uitwerpselen besmeurde balkon meegenomen. De hond bleek bovendien gecoupeerd te zijn hetgeen in Nederland verboden is. De dierenbescherming heeft een schriftelijke melding voor de bewoner achtergelaten. Er wordt nog bekeken of er proces-verbaal tegen de tot nog toe onbekende eigenaar wordt opgemaakt. (09)