Newell Rubbermaid benoemt Nicolin als President - Newell ....

Newell rubbermaid inc.

Newell Rubbermaid benoemt Nicolin als President - Newell Rubbermaid Europe

ATLANTA, September 11 /PRNewswire/ --

Newell Rubbermaid Inc. (NYSE: NWL) heeft vandaag aangekondigd dat Magnus R. Nicolin in dienst is genomen als President, Newell Rubbermaid Europe, die verantwoording aflegt aan Chief Executive Officer Mark D. Ketchum. De benoeming zal op 1 januari 2007 van kracht worden. In deze nieuw gecreëerde positie zal Magnus de replatforming leiden van de bedrijfsactiviteiten ter waarde van 800 miljoen USD in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, consistent met de aanpak van de wereldwijde bedrijfseenheid die het bedrijf aan het ontwikkelen is.

"Magnus neemt uitgebreide ervaring op het gebied van wereldwijde consumentenproducten mee bij zijn benoeming. Zijn vaardigheden zullen ons helpen bij het vinden van efficiënte groei en verbeterde winstgevendheid in onze Europese bedrijven," zei Ketchum. "Er is geweldig potentieel voor onze herschaalde Europese portfolio om bij te dragen aan toekomstige resultaten. Magnus heeft laten zien dat hij het leiderschap heeft dat noodzakelijk is voor de uitvoering van onze strategische initiatieven en voor het vestigen van de aandacht van Newell Rubbermaid op Brands That Matter(TM). Het huidige Europese platform omvat vertrouwde merken als Waterman(R), Parker(R), LENOX(R), IRWIN(R), Graco(R), Paper Mate(R) en Sharpie(R)."

Nicolin, 49, doet sinds 1 mei 2006 dienst als consultant voor Newell Rubbermaid in de Fine Writing-handel. Daarvoor was hij president en chief executive officer van Esselte Office Products. In de zeven jaar dat hij bij Esselte werkte, heeft Magnus de LBO van Esselte geleid en hij heeft gedurende vier jaar gezorgd voor significante waardegroei, inclusief de verkoop van de DYMO-divisie aan Newell Rubbermaid in december 2005. Eerdere bedrijfservaring deed hij op bij Pitney Bowes, Bayer Diagnostics en McKinsey & Co.

Nicolin heeft een BA van The Stockholm School of Economics en een MBA van The Wharton School op The University of Pennsylvania.

Tegelijkertijd kondigt het bedrijf aan dat Karl Kahofer, president van de Rubbermaid/Irwin Group Europe, het bedrijf aan het einde van het jaar zal verlaten om zich toe te leggen op andere interesses -- we willen Karl bedanken voor zijn buitengewone dienst voor Newell Rubbermaid deze afgelopen vijf jaren.

Bovendien zal dhr. Nicolin tijdelijk verantwoordelijk zijn voor European Office Products, waarbij hij verantwoording aflegt aan Steve Marton. Denis Terrien, President van Sanford -- Europe zal in deze hoedanigheid verantwoording afleggen aan dhr. Nicolin.

Over het Bedrijf

Newell Rubbermaid Inc. is een wereldwijde handelaar in consumenten- en commerciële producten met een verkoopomzet van 6 miljard USD in 2005 en een sterke portfolio merken, waaronder Sharpie(R), Paper Mate(R), DYMO(R), EXPO(R), Waterman(R), Parker(R), Rolodex(R), IRWIN(R), LENOX(R), BernzOmatic(R), Rubbermaid(R), Graco(R), Calphalon(R) en Goody(R). Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Atlanta, Georgia en het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 28.000 werknemers.

Dit persbericht en aanvullende informatie over het bedrijf zijn te vinden op de website van het bedrijf op www.newellrubbermaid.com.

NWL-EX

Website: www.newellrubbermaid.com