AEGON

AEGON verbetert voorwaarden hypotheken

AEGON verbetert per begin september de voorwaarden voor zijn hypotheken. Zo biedt AEGON voortaan, bij de aanvraag, de mogelijkheid om de geoffreerde hypotheekrente als passeerrente te kiezen. De geoffreerde hypotheekrente is in dat geval 0,15% lager dan wanneer de klant kiest voor de (reeds bij AEGON bestaande) optie `passeerrente = geoffreerde rente óf actuele rente op passeerdatum'. De nieuwe optie (passeerrente = geoffreerde rente) is interessant wanneer de klant verwacht dat de hypotheekrente tussen de offerte- en passeerdatum stijgt of met hoogstens 0,15% daalt.

Bijzonder is dat AEGON bij de keuze âpasseerrente = geoffreerde renteâ geen beperkingen stelt. De geldigheidsduur van de offerte is, ook bij deze keuze, bijvoorbeeld tot maximaal 12 maanden te verlengen.

Verlaging rente en aanpassing risicoklassen

Ook andere voorwaarden zijn verbeterd. Naast de keuze voor de laagste rente heeft AEGON zijn hypotheekvoorwaarden nog op twee andere punten verbeterd. Het tarief voor de aflossingsvrije hypotheek is verlaagd met 0,2% en de risicoklasse â120% executiewaardeâ is verhoogd naar 125%. Het rentetarief blijft gebaseerd op het nu gebruikelijke 120% tarief. De risicoklasse â130% executiewaardeâ blijft overigens gewoon gehandhaafd. AEGON verhoogt voor deze laatste risicoklasse de hypotheekrente met 0,15%.

Uitzonderingen

Alle overige hypotheekvoorwaarden blijven ongewijzigd van kracht. De keuze âpasseerrente = geoffreerde renteâ is niet mogelijk bij tweede en volgende hypotheken, hypotheekverlenging en kredietopnamen.

11-09-2006