Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 11 september 2006

Zaanstreek-Waterland, 11-09-2006

Met onder meer: huiselijk geweld, inbrekers aangehouden en drankrijders

Huiselijk geweld

Purmerend, zondag 10 september 2006, 16:56 uur.

De politie heeft een 26-jarige man uit Purmerend aangehouden die wordt verdacht van het plegen van huiselijk geweld. De man zou zijn vriendin in haar woning hebben mishandeld en bedreigd. De verdachte werd met peperspray en gepast geweld in de boeien gezet toen hij onder de ogen van de agenten een in de woning aanwezige buurvrouw op de grond gooide. De agressieve man werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Bromfietser rijdt door

Purmerend, zondag 10 september 2006, 17:20 uur.

Een 12-jarige fietser uit Purmerend is gewond geraakt toen hij op de Waterlandlaan werd aangereden door een bromfietser die daarna doorreed. De jongen reed ter hoogte van het ziekenhuis over het fietspad toen hij van achteren werd aangereden en ten val kwam. De dader zou rijden op een zwarte scooter zonder verzekeringsplaat of kenteken. De bestuurder droeg een zwarte jas met achterop 'hardcore holland', een blauwe spijkerbroek en zwarte helm. Door de val kreeg het slachtoffer een snee boven het oog en een gekneusde elleboog. De achterzijde van zijn fiets raakte flink beschadigd.

Kermis

Volendam, zondag 10 op maandag 11 september.

De politie heeft vier Volendammers in de leeftijden 19 (2x), 41 en 34 jaar en een 29-jarige man uit Monnickendam aangehouden wegens cocaïnebezit. Tijdens een surveillance in burgerkleding zagen agenten op diverse tijden en plaatsen mensen vermoedelijk cocaïne gebruiken of in de hand hebben. De betrokkenen werden één voor één aangehouden en meegenomen naar het bureau. De drugs werden in beslag genomen en de verdachten na het betalen van een boete van 200 euro heengezonden.

Geweld

Zaandam, maandag 11 september 2006, 01:02 uur.

Een 31-jarige Zaandammer is door de politie aangehouden omdat hij wordt verdacht van mishandeling van zijn 19-jarige ex-vriendin. De man zou de woning zijn binnengedrongen en haar vervolgens tientallen malen hebben geschopt en geslagen. De vrouw heeft zich onder doktersbehandeling gesteld en de verdachte werd door de politie in zijn woning aangehouden en vervolgens ingesloten.

Inbrekers aangehouden

Landsmeer, maandag 11 september 2006, 03:11 uur.

De politie heeft een 21-jarige man uit Hoofddorp, een 19-jarige man uit Hoorn en een 19-jarige Zaandammer aangehouden als verdachten van een woninginbraak en een autodiefstal. Eerst wist een getuige uit Landsmeer te melden dat er in de Van Beekstraat mannen waren met opvallend veel belangstelling voor auto's. Alle wegen werden afgezet maar er werd niemand aangetroffen. Bij een tweede melding werd doorgegeven dat er op de Van Beekstraat een groot geldbedrag bij een woninginbraak was buitgemaakt en een dure nieuwe auto was gestolen. Tijdens een zoekaktie troffen agenten een auto aan met als bestuurder de Zaandammer die een bekende is van politie en justitie alsmeden twee inzittenden. In de auto werd precies het bedrag aangetroffen dat bij de woninginbraak was weggenomen. De gestolen auto werd op de Scheepsbouwersweg teruggevonden. De auto van de Zaandammer werd samen met inbrekersgereedschappen en handschoenen in beslag genomen. De drie verdachten werden ingesloten en in verzekering gesteld. De 21-jarige man uit Hoofddorp bleek onrechtmatig in Nederland te verblijven en zal na het onderzoek worden overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Burgeraanhouding

Purmerend, zondag 10 september 2006, 20:13 uur.

Enkele burgers hebben een 53-jarige man uit Purmerend aangehouden en overgedragen aan de politie nadat hij een ruit van een bruidswinkel aan de Nieuwstraat had ingetrapt. De man had ook sieraden bij zich die hij samen met een fiets van een familielid had gestolen. Door de familie wordt geen aangifte tegen de wat verwarde man gedaan. Na verhoor werd hij met een proces-verbaal wegens vernieling in vrijheid gesteld.

Mishandeling

Zaandam, maandag 11 september 2006.

De politie heeft een 19-jarige Zaandammer aangehouden die wordt verdacht van mishandeling van zijn 22-jarige ex-vriendin. De vrouw zou gedurende de één jaar durende relatie stelselmatig zijn mishandeld door de verdachte. Enige weken na het verbreken van de verhouding zou er nog geweld hebben plaatsgevonden. De Zaandammer werd in zijn woning aangehouden en aan het hoofdbureau ingesloten.

Woninginbraak

Volendam, maandag 11 september 2006, 07:04 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een woninginbraak aan de Damkoogh die heeft plaatsgevonden op maandagochtend tussen half drie en zeven uur. De bewakingscamera's aan de woning werden verdraaid en er werd vervolgens gepoogd de tuindeuren open te maken. Dit mislukte en men is uiteindelijk binnengekomen door de slotplaat en het slot van de voordeur te forceren. De woning werd geheel doorzocht en enkele tassen met inhoud bleken verdwenen. De afdeling Forensische Opsporing stelt een onderzoek in naar de sporen.

Rijbewijs kwijt

Amsterdam, 10 sept, 01:41

In de nacht van zaterdag op zondag hebben agenten op de A10 het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige man uit Amsterdam. De man zat onder invloed achter het stuur van zijn auto. Hij had viereneenhalf keer zoveel drank op is als toegestaan voor een beginnende bestuurder. De man was vorig jaar ook al eens aangehouden voor het rijden met een slok op. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Vier drankrijders

Zaandam/Oostzaan, 10 sept, 15:00-19:25 uur

In de nacht van zondag op maandag werd op de Nicolaasstraat in Zaandam een 49-jarige vrouw uit Zaandam aangehouden wegens het rijden onder invloed. De vrouw reed met een alcoholgehalte van 0,8 op haar snorfiets en kreeg daarvoor een rijverbod van twee uren en een proces-verbaal.

Zondagmiddag hebben dertien agenten tijdens alcoholcontroles op de Pascalstraat, de Heijermanstraat en de Peperstraat in Zaandam en op de Twiskeweg in Oostzaan drie drankrijders aangehouden. Het meest gedronken had een 52-jarige man uit Zaandam. Hij had een alcoholgehalte van 0,8. Tegen alledrie de drankrijders is proces-verbaal opgemaakt. In totaal werden 300 bestuurders gecontroleerd.

Elf drankrijders

Volendam, 10-11 sept, 18:00-02:00 uur

Tijdens alcoholcontroles op de Julianaweg en de Zeddeweg werden zondagavond elf automobilisten aangehouden wegens het rijden onder invloed. Een 20-jarige bestuurder uit Monnickendam moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij vier keer zoveel drank op had als toegestaan (voor een beginnende bestuurder). De man had een alcoholgehalte van 0,8.

De alcoholcontrole werd uitgevoerd door acht medewerkers van het verkeershandhavingsteam. In totaal werden 361 automobilisten staande gehouden.

72 km per uur te hard

Noord Beemster, 09 sept, 10:20-15:40 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Schermerhornerweg werd zaterdagmiddag een hoogste snelheid gemeten van 152 km per uur. Van de bijna drieduizend bestuurders reden er 384 te hard.

De snelheid werd gemeten met behulp van een in de berm opgesteld statief.

Op de Provincialeweg N247 in Middelie werd zaterdagmiddag een hoogste snelheid gemeten van 124 km per uur. Van de in totaal 810 bestuurders reden er 23 sneller dan de toegestane 80 km per uur.