Gemeente Lingewaard


Wethouder Joosten op tournee langs basisscholen Foto: Wethouder Bud Joosten en beleidsambtenaar Fred Koeman in gesprek met directeur Grace Bagijn van openbare basisschool De Regenboog in Bemmel.

Wethouder Bud Joosten heeft vorige week een rondje langs alle basisscholen gemaakt. De schooldirecteuren maakten er dankbaar gebruik van. Het basisschoolonderwijs in Lingewaard is ondergebracht in negentien gebouwen.

De wethouder van onderwijs is twee dagen op pad geweest. Gesproken met directeuren en een kijkje genomen in de scholen. ,,Achter die negentien gevels, dáár speelt zich het Lingewaardse onderwijs af. Onze ambtenaren doen goed werk en hebben een uitstekende relaties met onze scholen. Als bestuurder moet je je óók laten zien en betrokkenheid te tonen, aldus Bud Joosten. ,,Onderwijs is altijd in beweging. Ik vind het prettig om van de directies te horen wat er zoal op de scholen afspeelt. Niet dat wij altijd een oplossing hebben, maar het is goed dat wensen en eventuele knelpunten besproken kunnen worden. En, ik vind het bijzonder prettig om persoonlijk kennis te maken met de directeuren. Een telefoongesprek gaat veel beter als je er een gezicht bij kunt plaatsen.

Bericht geplaatst op 11 september 2006