Politie Haaglanden

extra persberichten 11 september

Haaglanden, 11-09-2006

Meisje zwaar gewond bij aanrijding
Voorburg Op maandag 11 september om 08.10 uur is bij een aanrijding op de Laan van Nieuw Oost Einde een 12-jarig Voorburgs meisje zwaar gewond geraakt. Het slachtoffer wilde met haar fiets t.h.v. de Prins van Lignestraat oversteken toen zij werd aangereden door een 76-jarige taxichauffeur uit Rijswijk. Het slachtoffer is in kritieke toestand vervoerd naar het Sofia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Ten tijde van de aanrijding stond op de Laan van Nieuw Oost Einde een file. De taxichauffeur reed op de busbaan en kon het meisje niet meer ontwijken.
De politie verzoekt getuigen, met name zij die ter plaatse in de file stonden, zich te melden bij politiebureau Leidschendam/Voorburg of telefonisch via 0900 88 44.

Politie ontmantelt hennepkwekerij
Delfgauw Politie Haaglanden heeft op maandag 11 september om 01:30 uur in een bedrijfspand aan het Meesterstraat een hennepkwekerij ontmanteld. De kwekerij bevatte apparatuur voor circa 700 planten. De Politie nam de volledige apparatuur in beslag. Naar de eigenaar van het pand wordt een nader onderzoek in gesteld. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In dit geval was er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidde tot een brandbare en zeer gevaarlijke situatie. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met Bureau Pijnacker via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.