Gemeente Hengelo

Publieksactie schoon en veilig rijden groot succes

Afgelopen zaterdag organiseerde de gemeente Hengelo de publieksactie schoon en veilig rijden. Bezoekers van de binnenstad konden op het Brinkplein kennismaken met Het Nieuwe Rijden, rijden op aardgas en Greenwheels. Ook stond er een kantelsimulator, waarin mensen leerden om veilig uit een gekantelde auto te komen. Verder had de politie veel bekijks met een politiemotor en lasergun.

stand van de politie

Het Nieuwe Rijden

Doorschakelen bij 2500 toeren, tijdig je bandenspanning controleren en voor een rood stoplicht niet terugschakelen maar gewoon het gas los laten en de auto in de versnelling laten uitrollen. Dit waren enkele tips die de wethouders Oude Alink en Weber meekregen van de instructeur, tijdens hun rijles Het Nieuwe Rijden. In een simulator konden ze de proef op de som nemen. Beide wethouders (wethouder Oude Alink zelfs zonder rijbewijs), brachten het er prima vanaf.

wethouder Weber achter het stuur

Meer weten?

Het Nieuwe Rijden is een eenvoudige, comfortabele en milieuvriendelijke manier van autorijden, waarmee al gauw 10% minder brandstof wordt verbruikt. Goed voor het milieu én de portemonnee! Kijk voor tips en meer informatie op www.hetnieuwerijden.nl.