Politie Midden- en West Brabant

District Breda maandag 11 september

BREDA, 11 september 2006

Tweetal vernielt ruiten in leegstaande fabriek

ZEVENBERGEN: De politie heeft zondagmiddag rond 17.15 uur twee jongens (15 en 16 jaar) uit Zevenbergen aangehouden. Het tweetal werd na een melding aangetroffen in een leegstaande fabriek aan de Blokweg. Zij vernielden daar onder meer ruiten door die met een ijzeren staaf in te slaan. Ook probeerden ze een deur te verbreken. De jongens zijn na verhoor aan hun ouders overgedragen. In overleg met Justitie wordt voor hen een passende straf gezocht.

Drie aanhoudingen na huiselijk geweld in Zevenbergen

ZEVENBERGEN: De politie heeft zondagavond kort voor 22.00 een 41-jarige inwoner van Zevenbergen en zijn 30-jarige vriendin aangehouden op verdenking van wederzijdse mishandeling. Dat gebeurde in hun woning. De man belde de politie nadat zijn partner hem in de lip had gebeten. Toen agenten ter plaatse kwamen, vertelde zij echter dat hij haar geslagen had. Ook was er nog een 38-jarige ex-vriend van de vrouw aanwezig die de 41-jarige Zevenberger in het gezicht had geslagen. Toen agenten deze man wilde aanhouden, zag hij kans er vandoor te gaan. Maandagmorgen werd hij alsnog aangehouden. Het drietal is maandag op vrije voeten gesteld.

Bredanaar aangehouden na mishandeling vriendin

BREDA: De politie heeft zondagnacht een 29-jarige Bredanaar aangehouden in verband met de mishandeling van zijn vriendin. Dat gebeurde rond 00.15 uur in een woning in de wijk Zandberg. Na een melding belden agenten aan, maar kregen daarop geen reactie. Daarop werd besloten de deur in te trappen en met een diensthond naar binnen te gaan. De Bredanaar, die zich ook naar de politie erg agressief opstelde, werd aangehouden en is in verzekering gesteld.

Bredanaar rijdt dronken tegen lichtmast

BREDA: Een 47-jarige Bredanaar is zondagnacht rond 00.30 uur aangehouden op de Urkstraat. Hij reed onder invloed van alcohol op de St. Ignatiusstraat tegen een lichtmast en reed vervolgens door. Een buurtbewoner had het kenteken genoteerd, waarna agenten de man snel konden aanhouden.

Hij blies845 ug/l, goed voor een rijverbod van 10 uur. Ook werd de rijbewijs van de Bredanaar ingenomen. Na verhoor is hij met een proces-verbaal heengezonden.

Bredanaar overloopt inbreker

BREDA: Een 53-jarige bewoner van de Ginnekenweg heeft zondagnacht rond 02.15 uur een inbreker overlopen. De inbreker gooide een steen door een raam en stal uit de voorzijde van de woning een laptop. De bewoner die aan de achterzijde verbleef, zag de onbekende man nog net op een bromfiets richting centrum rijden. Agenten die even later over de La Reijweg reden, hebben de vermoedelijke dader gezien, maar zijn hem na een korte achtervolging kwijtgeraakt.

Snelheidscontroles in Strijbeek, Bavel en Breda

STRIJBEEK: Bij een snelheidcontrole maandagmiddag op de Strijbeekseweg zijn tien automobilisten bekeurd. Ter plaatse is maximaal 80 km/uur toegestaan, de highscore was voor een automobilist die 104 km/uur reed. Een van de bekeurde automobilisten had nog drie boetes openstaan van eerdere overtredingen. Deze zijn direct geïnd. Ook werd de bestuurder van een quad bekeurd omdat hij geen gordel droeg.

BAVEL: Twee automobilisten zijn maandag bekeurd bij een controle op de Gilzeweg in Bavel. Zij reden 93 en 94 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. De controle werd gehouden op een locatie waar meerdere malen ongevallen zijn gebeurd. Ook werden vijf bekeuringen voor het niet dragen van de autogordel uitgeschreven.

BREDA: Bij een snelheidscontrole op de Westerhagelaan zijn maandagmiddag 5 bekeuringen uitgeschreven waarbij 67 km/uur de hoogst gemeten snelheid is. Op de Rat Verleghstraat werden 8 automobilisten bekeurd waarbij 82 km/uur de highscore is. In deze straat is gecontroleerd op aanwijzing van de wijkagent die veel klachten had gekregen over te hard rijden door verkeer dat de straat als sluiproute neemt.

De snelheidscontroles in het district Breda vinden plaats op locaties waar doorgaans de maximale snelheid (fors) wordt overschreden. Harder rijden dan de toegestane snelheid levert gevaarlijke situaties op in het verkeer en maakt ook anno 2006 nog onnodig veel slachtoffers. Vandaar dat de politie met deze controles automobilisten en andere weggebruikers wil wijzen op de risicos van een te hoge snelheid.

Auteur: Andre van den Hul