Ministerie van Financiën

Boek over Park Sorghvliet

nieuwsbericht | 11-09-2006 | Directie Voorlichting

Directeur Domeinen, Willem Groothuis, ontving maandag 11 september het eerste exemplaar van een bijzonder boek over Park Sorghvliet. In het door Domeinen beheerde park Park Sorghvliet vond de overhandiging van "Lofzang op Park Sorghvliet" plaats. Het boek ligt vanaf deze week in de boekhandel.

De buitenplaats Sorgh-vliet is in 1643 aangelegd door Jacob Cats en is daarna lange tijd eigendom geweest van de familie Bentinck en van de Oranjes. Het park is ca. 22 ha groot en is in 1954 door de Staat gekocht. De dienst Domeinen heeft van meet af aan het Park in beheer gehad.

In de loop der eeuwen hebben de verschillende eigenaren de buitenplaats verandert naar de mode van hun tijd. Nog steeds zijn hiervan elementen bewaard gebleven zoals de aarden wallen en de boogbruggen over de Haagse Beek.

In de periode 1956-1959 was het Park niet toegankelijk voor het publiek. Slechts bij wijze van uitzondering werd een verzoek om het park te mogen bezoeken, ingewilligd. Sinds 1959 kan iedereen op vertoon van een wandelkaart het park bewonderen. Een jaarkaart is te verkrijgen bij de VVV.

Park Sorghvliet is te vinden aan de Scheveningseweg 24 in Den Haag. Het Park is te bezoeken op:


1 april - 1 oktober 09.00 uur -18.00 uur

1 oktober - 1 april 09.00 uur -16.00 uur
Nieuwjaarsdag, 1e Paasdag, 1e Pinksterdag en 1e Kerstdag is het park gesloten.