2e persbericht van maandag 11 september 2006

Eindhoven, 11-09-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie pakt verdachte van auto-inbraken op

De politie heeft maandagochtend rond 4.00 uur op de Willem Pijperstraat een man van 21 jaar uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor heeft ingebroken in een aantal autos die stonden geparkeerd aan de Holstraat. Bij de politie was daarvan een melding binnengekomen. Toen gewaarschuwde agenten op de Willem Pijperstaat waren, zagen zij twee mannen lopen die aan het signalement van de verdachten voldeden. Eén van hen ging er vandoor, de andere werd aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmond: Gewonde bij eenzijdig ongeval

Bij een eenzijdig ongeval op de Lieshoutseweg maandag rond 9.30 uur is een 72-jarige automobilist uit Helmond gewond geraakt. De bestuurder reed met zijn voertuig uit de richting van Helmond in de richting van Lieshout, toen hij tegen een boom aan reed die rechts in de berm stond. De automobilist raakte hierbij gewond aan zijn rug en nek en is opgenomen in het ziekenhuis.

Nuenen: Politie houdt verdachten mishandeling aan

Eind vorige week heeft de politie vier verdachten uit Nuenen, in de leeftijd van 16 tot en met 18 jaar, aangehouden. De vier worden er van verdacht betrokken te zijn bij een mishandeling die gepleegd werd in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 augustus. Die nacht werd tussen 4.15 en 4.30 uur op de Park een 18-jarige Eindhovenaar mishandeld. Hij werd geschopt en geslagen met een ijzeren staaf. Drie van de vier verdachten zijn na verhoor heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt. De vierde verdachte zit nog in verzekering. Justitie zal bekijken of de verdachten vervolgd gaan worden.

Best: Politie zoekt getuigen van aanranding

De politie is op zoek naar getuigen van een aanranding van zondagavond op de Willem de Zwijgerweg. Rond 21.45 uur werd een meisje uit Best daar door een man de bosjes ingetrokken en betast. Toen het meisje begon te gillen, duwde de dader haar weg en ging er te voet vandoor in de richting van de Raadhuisstraat. Het gaat om een man van 40 tot 50 jaar oud, ongeveer 1.70 meter lang, met een getinte huid en bruine ogen. Hij had een stoppelbaard, zwaar behaarde wenkbrauwen en halflang zwart haar. Hij droeg een donkerkleurige stoffen jas tot op de heupen en een spijkerbroek. De politie is op zoek naar mensen die iets hebben gezien of die weten wie en/of waar de verdachte is. Zij kunnen bellen met de politie in Best via 0900-8844.

Hoogeloon: Politie arresteert verdachte van mishandeling

Een man van 27 jaar uit Hoogeloon is maandagmiddag rond 12.00 uur aangehouden in zijn woning. Hij zou kort daarvoor zijn 23-jarige vriendin in het huis hebben mishandeld door haar te schoppen. De vrouw heeft de politie gewaarschuwd, die de man heeft aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Veldhoven: Politie houdt snelheidscontrole

De politie heeft maandag tussen 9.55 en 11.45 uur een snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg. De politie controleerde 595 voertuigen. Hiervan reden 40 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 71 km/u.

Soerendonk: Politie controleert op snelheid

Op de Strijperdijk zijn maandag tussen 6.45 en 8.45 uur 303 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Hiervan reden 85 voertuigen harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 150 km/u gereden door een motorrijder.

Geldrop: Inbraak in woning

In een woning aan de Houterbrugweg is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. De achterdeur van de woning is daarbij opengebroken. Uit de woning zijn twee portemonnees met 95 Euro weggenomen uit een handtas die in de slaapkamer stond. Ook is een bedrag van 200 Euro uit een enveloppe weggehaald.

Geldrop: Woninginbraak

In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een woning aan de Kriekelaar. Een raam van de achterdeur is daarbij opengebroken. Uit de woning zijn een laptop en een flatscreen televisie ontvreemd.

Oirschot: Diefstal uit woning

In een woning aan de Snijdersstraat is maandag tussen 1.30 en 7.30 uur ingebroken. De woning is open gemaakt via de brievenbus aan de voordeur van het pand. Uit de woning zijn onder andere een laptop, twee mobiele telefoons en een digitale camera weggenomen.

Oirschot: Inbraak in woning

In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een woning aan de Van Heesterbeeckstraat. De woning is open gemaakt via de brievenbus aan de voordeur van het pand. Uit de woning zijn onder andere een laptop, gsm en een portemonnee ontvreemd. Ook wordt er een bedrag van 200 Euro vermist.

Bergeijk: Diefstal uit woning

In een woning aan de Koningin Julianastraat is tussen zondag 13.30 en maandag 6.00 uur ingebroken. Het is onbekend hoe het pand is betreden. Uit de woning zijn onder andere een laptop, een Mp3 speler en een dvd-speler ontvreemd.