Gemeente Dordrecht


---

Commissie straatnaamgeving ingesteld

Jantien de Jongste

Burgemeester en wethouders van Dordrecht hebben tijdens hun vergadering van 5 september een commissie straatnaamgeving ingesteld. De commissie gaat het college adviseren over de naamgeving van de openbare ruimte en over de verdeling van de gemeente in wijken en buurten.
Samenstelling commissie
Voorzitter van de commissie straatnaamgeving is A.T. Kamsteeg, wethouder volkshuisvesting en stedelijke vernieuwing van Dordrecht. De leden zijn H.J. Luth, stadsarchivaris van de gemeente Vlaardingen, mevrouw G.A. Schmidt, neerlandica , J. Alleblas, archivaris van de gemeente Dordrecht en H. van den Hout, medewerker van de afdeling GEO-informatie van de gemeente Dordrecht.

Verordening naamgeving en nummering
In februari van dit jaar heeft de gemeenteraad de verordening naamgeving en nummering vastgesteld en ingestemd met het voornemen van B&W om een commissie straatnaamgeving in te stellen. Dit laatste is nu formeel gebeurd. De gemeenteraad wordt hierover met een raadsinformatiebrief geïnformeerd.

Gemeenteraad besluit over straatnaamgeving
Het toekennen van straatnamen in Dordrecht is een bevoegdheid van de gemeenteraad. Daarom zal het college van B&W, geadviseerd door de commissie, in voorkomende gevallen aan de gemeenteraad voorstellen doen voor het toekennen van namen aan de openbare ruimte.

Redactie
Jantien de Jongste
Communicatie

telefoon 078 -639 6908

Informatie
J.H. van den Bergh
Stadsontwikkeling
telefoon 078- 639 6131