Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Diefstal telefoon onder bedreiging

Weesp, 11-09-2006 o Een 15-jarige Weesper is zaterdag 9 september bedreigd en beroofd van zijn mobiele telefoon.

Een groep bestaande uit ongeveer acht jongemannen stond op de hoek Frederica Zeijdelaarweg/Lijsbeth Elantsplein en riep de 15-jarige Weesper bij zich. De jongen liep op de groep af en een man uit de groep vroeg hem naar zijn mobiele telefoon. De Weesper liet zijn telefoon zien en direct werd de telefoon afgepakt door een ander uit de groep. De Weesper kreeg zijn telefoon terug en moest de pincode intoetsen van de groep, toen hij zijn pincode niet gaf toonde een van de mannen een mes en bedreigde de Weesper die zijn telefoon weer af moest geven. De Weesper gaf uit angst zijn telefoon. Daarna liep de groep weg in de richting van het station.

Signalementen: dader met mes; een man met een lichtgetint uiterlijk van ongeveer 22 jaar en 1.83 meter lang met een fors postuur. Aan zij- en achterkant opgeschoren kort zwart krullend haar. Hij droeg een zwarte broek met een bruin/lichtgroen met witte strepen poloshirt. Dader die telefoon aanpakte; man met een lichtgetint uiterlijk van ongeveer 20 jaar oud.

Ongeveer 1.80 meter lang en kort krullend zwart haar, in de nek iets langer. Hij droeg een grijze sweater, een lichtblauwe spijkerbroek en lichtblauwe sportschoenen.
De anderen uit de groep hadden eveneens allen een lichtgetint uiterlijk.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen of personen die meer weten van dit incident. Zij kunnen zich melden via het telefoonnummer 0900 88 44.