Persberichten 11/09 middag

Regio, 11-09-2006

Noordwijk Aanhoudingen voor baldadigheid De politie heeft maandagmorgen 11 september rond 05.55 uur op de Molenstraat een 18 jarige jongen uit Noordwijk en een 19 jarige jongen uit Noordwijkerhout aangehouden. De jongens gedroegen zich kort voor hun aanhouding baldadig door aan de Kerkstraat op balkonnen van woningen te klimmen. Daarbij vielen ook diverse goederen van die balkons, zoals kleding en schermen. Een bewoonster die daar wakker van werd belde de politie die de jongens even later aanhield. Zij zijn inmiddels weer op vrije voeten. Beiden kregen wel een proces-verbaal.

Katwijk/Rijnsburg Verkeerscontroles De politie van Katwijk heeft op donderdag 7 en vrijdag 8 september diverse verkeerscontroles gehouden op verschillende locaties. Op donderdag werden dertig bestuurders bekeurd. Elf van hen negeerden een inhaalverbod, zeven droegen de autogordel niet en vijf reden door het rode licht. De overige bekeuringen waren voor bellen tijdens het rijden, rechtsinhalen, negeren verbod af te slaan en het niet in het bezit hebben van een rijbewijs.

Vrijdag werd voornamelijk gecontroleerd op bromfietsers. Er werden 44 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de helm, het niet in het bezit hebben van een certificaat, rood licht, verlichting, het niet kunnen tonen van een verzekeringsbewijs.

Leiden Aanhoudingen in het verkeer Bij twee afzonderlijke vechtpartijen tussen weggebruikers op de Rijksweg A4 heeft de politie maandagmorgen 11 september drie aanhoudingen verricht. Nagenoeg gelijktijdig, zo rond 11.45 uur, kreeg de politie melding dat zowel op de oost als westbaan van de Rijksweg er een vechtpartij gaande was.

Op de oostbaan, de baan Rotterdam / Amsterdam, kregen een 45 jarige automobilist uit Leiden en een 41 jarige automobilist uit Den Haag het met elkaar aan de stok over het verkeersgedrag op de weg. Het ging daarbij over het van rijstrook verwisselen op het moment dat de ander wilde gaan inhalen. De Leidenaar verklaarde bedreigd te zijn met een stiletto, de Hagenaar verklaarde met een pijp op zijn rug te zijn geslagen door de Leidenaar. De politie onderzoekt dit.

Op de westbaan, rijbaan Amsterdam / Rotterdam kregen een 54 jarige automobilist uit Amsterdam en een 46 jarige man uit Zaandam het met elkaar aan de stok. Er was sprake van een lichte aanrijdingsituatie waarbij de Zaandammer als veroorzaker werd gezien en de Amsterdammer hem dat wilde laten weten door hem te slaan. Hij werd dan ook aangehouden.

Ook hier doet de politie onderzoek in.

Leiden Politie onderzoekt brandstichting clubhuis De politie doet onderzoek naar de brandstichting in een het gebouw van een muziekvereniging en scouting aan de Hazewindsteeg. Op zaterdag 10 september brak daar op de overloop van de 1e verdieping brand uit in een krat met verfbenodighedheden. Rond 03.25 uur werd /et vuur ontdekt door een 25 jarige man en verenigingslid uit Leiden. Onmiddellijk ging hij het vuur te lijf met een waterslang en even later met een poederblusser. Daardoor kon erger worden voorkomen. Het pand stond wel vol rook en de man liep irritatie aan het gezicht en ademwegen op. Tijdens het uitbreken was er op de begane grond het jaarlijkse feest van de drumfanfare aan de gang. Iedereen kon zich in veiligheid brengen. Uit het sporenonderzoek concludeert de politie dat de brand moet zijn aangestoken.

Leiden Aanhoudingen voor geweld De politie heeft het afgelopen weekend bij zes geweldsincidenten 10 verdachten aangehouden. Drie verdachten zitten nog vast en worden woensdag 13 september voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Op zaterdag 9 september werd rond 01.10 uur op de Haarlemmerstraat een 18 jarige Leidenaar aangehouden. Hij maakte zonder aanleiding ruzie met een 18 jarige jongen uit Leiderdorp en gaf deze klappen en trappen. Op 12 december mag hij zich verantwoorden bij de Politierechter.

Die avond ontstond er rond 20.25 uur onenigheid tussen buurtbewoners aan de Albert Verweijstraat. Een 39 jarige man werd daar aangehouden omdat hij daar een 79 jarige vrouw hardhandig na een ruzie had geduwd. De vrouw liep een gebroken pols op en klaagde over haar heup.

Op zondag 10 september ontstond er rond 00.35 uur op de Nieuwe Beestenmarkt onenigheid tussen familieleden. Een 35 jarige man werd daarvoor aangehouden.

Korte tijd later, rond 01.45 uur moest de politie op de Nieuwe Beestenmarkt weer in actie komen. Twee mannen van 21 en 22 jaar uit Den Haag, zocht daar ruzie bij een portier en gooiden naar hem een stoel en een fiets. Beide mannen werden aangehouden.

Om 01.55 uur werd de politie weer gevraagd bij een incident aan de Turfmarkt. Daar was het tot een vechtpartij gekomen na ruzie over een deurbeleid van een uitgaansgelegenheid Over en weer vielen klappen. Er werden vier mannen aangehouden, twee 26 jarigen uit Leiden, een 37 jarige uit Leiderdorp en een 35 jarige uit Rotterdam. Alleen de Rotterdammer werd weer in vrijheid gesteld. De andere verdachten worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

En nog diezelfde zondag was het rond 20.55 mis aan het Utrechtse Jaagpad. Een 24 jarige vrouw uit Leiden sloeg daar zonder aanleiding een 29 jarige buurtbewoonster.

In alle zaken maakt de politie proces-verbaal op.

Leiden Automobilist die fietser schept aangehouden De politie heeft vrijdagavond 8 september aan de Van Riebeeckhof een 31 jarige man uit Leiden aangehouden. De man had rond 16.00 uur als bestuurder van een auto op de kruising Maresingel met de Sophiastraat en de Waldeck Pyrmontstraat een 51 jarige fietser uit Voorschoten geschept. De man kwam daarbij tegen de voorruit van de auto die daardoor brak en rolde vervolgens weer op het wegdek. De auto reed door maar werd in de Sophiastraat achtergelaten. De fietser werd terplaatse door ambulancepersoneel nagekeken en is door hen thuis afgezet. De man klaagde over zijn rug. De verdachte werd op zaterdagmiddag 9 september weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leiden / Leiderdorp Verdachten bedrijfsinbraak aangehouden De politie heeft maandagnacht rond 02.00 uur op de Rijksweg A4 terhoogte van de afslag Leiderdorp/Hoogmade drie mannen aangehouden. De mannen zaten in een auto die rond 01.55 uur was gezien bij een bedrijfsinbraak aan de Van der Helmlaan. Daar werden 6 computerkasten en 2 flatscreen beeldschermen gestolen. Diverse surveillance-eenheden posteerden zich rond de in- en uitvalwegen van Leiden. Toen de auto even later op de Rijksweg A4 een surveillance-eenheid voorbijreed, kon deze na een korte achtervolging aan de kant worden gezet. In de auto lagen de gestolen goederen. De verdachten, een 24 jarige man uit Alkmaar, een 29 jarige man uit Amsterdam-Zuidoost en een 31 jarige man uit Amsterdam zijn ingesloten. Het onderzoek is nog in volle gang.

Leiderdorp Aanrijding De politie heeft zondag 10 september rond 08.10 uur hulp verleend bij een aanrijding tussen twee autos op de Persant Snoepweg. Een 51 jarige automobilist uit Leiderdorp sloeg daar linksaf om het terrein van een benzinestation op te rijden en vergat daarbij voorrang te verlenen aan een 26 jarige automobilist uit Zoeterwoude die uit tegengestelde richting kwam. De Leiderdorper liep verwondingen aan het hoofd op en de man uit Zoeterwoude arm- en beenletsel. Beiden werden overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Nieuwkoop Politie onderzoekt geweldincident De politie doet onderzoek naar een geweldincident waarvan een 62 jarige man uit Nieuwkoop aangifte deed. De man reed maandagmorgen 11 september rond 10.00 uur met zijn auto langs wegwerkzaamheden aan de Churchilllaan. Omdat een shovel zijn weg blokkeerde koos hij ervoor om over een weggedeelte te rijden dat pas gestraat en nog niet aangetrild was. Daardoor beschadigde het wegdek en beletten vier stratenmakers hem de verdere doortocht. Vervolgens werd er door hen op hem gescholden, bedreigden ze hem en ontstond er schade aan zijn auto doordat de mannen tegen zijn auto sloegen en schopten. De politie werd erbij geroepen en zal de zaak aan justitie gaan voorleggen.

Nieuwkoop Woninginbraak De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan het Zuideinde. De inbraak vond plaats op zaterdag 9 september rond 23.15 uur. Getuigen melden de politie dat ze twee jongens op het dak van daaraan grenzende ijssalon zagen en die via een opengemaakte koepel naar binnen gingen. Op het moment dat de politie arriveerde maakten zij zich uit de voeten. De politie heeft lange tijd de omgeving afgezocht maar trof ze niet meer aan. Uit de woning is geld en een laptop gestolen.

Hazerswoude-dorp Geweld in het verkeer De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 26 jarige man uit Hazerswoude-dorp. De man werd op vrijdagavond 8 september rond 23.30 uur op het Westeinde in zijn auto geslagen en ook werd zijn autosleutel uit het slot gehaald en meegenomen. Verder liep de auto door het geweld beschadigingen op.

De man reed in zijn auto over het Westeinde toen meerdere keren een auto die voor hem remde en dan weer optrok. Op een gegeven moment stopte de auto, stapten er twee mannen uit en liepen op hem toe. Ze openen het portier en proberen hem uit de auto te halen, de autogordel voorkomt dit. Vervolgens krijgt hij klappen en ziet hij dat ze zijn autosleutel meenemen en weer vertrekken. Met een van huis opgehaalde reservesleutel weet hij de auto daar weer weg te krijgen en de politie te waarschuwen.

Tot op heden heeft het onderzoek nog geen resultaat opgeleverd.

Benthuizen Verkeersongeval met vier voertuigen Maandag 11 september even voor 08.30 uur vond op de Hoogeveenseweg een aanrijding plaats. Drie autos en een vrachtwagen raakten betrokken. Een 53 jarige vrouw uit Boskoop reed over de Hoogeveenseweg vanuit de richting van Boskoop in de richting van Benthuizen. De vrouw wilde linksaf slaan om een erf op te rijden en remde af. Een achter op rijdende vrachtwagen kan niet tijdig zijn voertuig tot stilstand brengen en botste tegen de auto. Volgens de chauffeur werd hij verblind door de lage zon. De auto begon te draaien door de klap en botste tegen de bestelauto van een 34 jarige Bodegraver die op de Hoogeveenseweg reed in de richting van Boskoop. Vervolgens ontstond een aanrijding met een 35 jarige Haagse die achter de Bodegraver reed. De Haagse en de 53 jarige Boskoopse werden met pijn aan het lichaam overgebracht naar het LangeLand Ziekenhuis. De vrachtwagenchauffeur, een 29 jarige man uit Hazerswoude-Dorp en de bestuurder van de bestelauto bleven ongedeerd.

Gouda Aanhouding na belemmering De politie heeft vrijdag 8 september een 37 jarige Gouwenaar in zijn woning aangehouden wegens belemmering. Agenten waren naar zijn woning in Gouda Oost gegaan vanwege overlast melding. Ter plaatse hoorden de agenten harde muziek vanuit de woning komen. Omdat de Gouwenaar al vaker voor geluidsoverlast had gezorgd, werd nu de DVD-speler meegenomen. De Gouwenaar probeerde te voorkomen dat de agenten de woning zouden verlaten met de apparatuur en deed een tussendeur dicht waarna hij ervoor ging staan. Kort daarna wisten de agenten de woning te verlaten, echter vervolgens werd de televisie hard gezet. De agenten namen hierna zowel de televisie als geluidsboxen in beslag. De man, die onder invloed was van alcohol, werd aangehouden voor de belemmering. Zaterdag is hij weer heengezonden.