Cosmetica industrie veroordeelt actie Greenpeace

Ncv

Cosmetica industrie veroordeelt actie Greenpeace

Greenpeace heeft vandaag actie gevoerd bij cosmetica fabrikant L'Oréal. De cosmetica industrie veroordeelt deze actie. Wederom veroorzaakt Greenpeace met haar actie onnodige onrust.

Greenpeace is van mening dat je schadelijke stoffen per definitie niet mag gebruiken. Terwijl juist de tóepassing en de hoeveelheid van een stof, bepalend is voor de veiligheid daarvan. De industrie houdt hiermee rekening bij de samenstelling van haar producten.

Alle cosmetica zijn veilig in gebruik. De fabrikanten van cosmetica staan er borg voor dat alle producten uitgebreid worden beoordeeld op hun werkzaamheid en veiligheid volgens internationale geaccepteerde methoden. De producten voldoen aan de wettelijke eisen van de cosmeticawetgeving en worden hierop gecontroleerd door de VWA/Keuringsdienst van Waren.

Door de jaren heen zijn cosmetica zeer veilig gebleken. Per 10 miljoen verkochte verpakkingen wordt slechts één gezondheidsklacht vastgesteld door een arts of dermatoloog. Geen enkele fabrikant zou een product op de markt willen brengen waarover maar de geringste twijfel bestaat, dat het niet veilig is.

Ten koste van de cosmetica industrie vraagt Greenpeace aandacht voor de nieuwe REACh wetgeving. Hierin moet van alle stoffen de beoordeling van het veilig gebruik openbaar gemaakt worden. De cosmetica industrie ondersteunt dit volledig. Samen met de overheid, chemische industrie en maatschappelijke organisaties zal de cosmetica industrie werken aan een voorspoedige invoering van REACh.

De stoffen die L'Oréal en andere fabrikanten gebruiken zijn veilig in gebruik in cosmetica. Consumenten kunnen met een gerust hart genieten van cosmetica.

Nederlandse Cosmetica Vereniging
11 september 2006