Gemeente Tilburg

Datum

6 september 2006

Reconstructie Willem II straat

Start werkzaamheden maandag 11 september 2006

Op maandag 11 september wordt in opdracht van de gemeente Tilburg gestart met de reconstructie van de Willem II straat. Het gaat om het gedeelte tussen de Girostraat en de Tuinstraat. Het werk wordt uitgevoerd door de firma Broeren uit Tilburg.

Inhoud werkzaamheden

Tijdens de reconstructie van dit deel van de Willem II straat worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd:
. vervangen van de complete bestrating en wegfundering van gevel tot gevel;
. leggen van buizen voor de toekomstige kabels voor het cameratoezicht;
. plaatsen van twee nieuwe 'beweegbare' wegafsluitingen; één in de Girostraat, bij de hoek Willem II straat en één in de Willem II straat bij de kruising met de Tuinstraat;
. wijzigen van de bebording.

Dit deel van de Willem II straat wordt ingericht als winkelstraat. Dat betekent een rijweg van zandkleurige natuursteen, zwarte basalt natuursteen stroken en trottoirs van zandkleurige natuursteen tegels.

Uitvoeringsplanning

De werkzaamheden starten op maandag 11 september en duren, afhankelijk van het weer, tot ongeveer eind oktober. De werkzaamheden starten bij de kruising met de Girostraat.
In het werk worden de voorbereidingen voor de plaatsing van de nieuwe beweegbare wegafsluitingen meegenomen. De definitieve plaatsing is echter afhankelijk van de levering van het materiaal.

De bestaande beweegbare wegafsluiting in Willem II straat wordt pas verwijderd nadat de nieuwe wegafsluitingen in werking zijn gesteld.

Tijdelijke verkeersmaatregelen

Tot eind oktober is de Willem II straat vanaf de Girostraat tot aan de Tuinstraat afgesloten voor al het verkeer.

Verkeer komende vanaf de Spoorlaan met als bestemming de binnenstad, wordt met borden omgeleid via de Heuvelring en de Heuvelpoort.
Het éénrichtingsverkeer in de Girostraat wordt opgeheven. De Girostraat is dan bereikbaar via de Nieuwlandstraat, Korte Tuinstraat en Telefoonstraat.

Bijgevoegd vindt u een tekening waarop de omleidingsroutes zijn aangegeven.

Z.O.Z.

Meer informatie
Hebt u nog vragen over de werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met Paul Moorees, opzichter van de gemeente Tilburg. Hij is op werkdagen bereikbaar via telefoonnummer 013 540 81 20.

( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( (
Alle informatie over actuele en toekomstige werkzaamheden aan riolering, wegen, groen en gemeentegebouwen, uitgevoerd door de gemeente Tilburg, is ook te bekijken op: http://openbarewerken.tilburg.nl

---- --

Bezoekadres
Stadhuisplein 130

Postadres
Postbus 90157
5000 LL Tilburg

Doorkiesnummer
013 542 86 82
Faxnummer
013 542 88 25

Gebiedsontwikkeling
Gebiedsteams
Beheer Infrastructuur
Realisatie Infrastructuur
Cultuurtechniek
Gebouwen
Grondbedrijf
Stedenbouw
Handhaving
Middelen

Nummer
06443GO

Datum
6 september 2006

Aanleg snelheidsremmer in de Lange Nieuwstraat

Werkzaamheden starten maandag aanstaande

Op 20 september starten er werkzaamheden aan de Spoorlaan die duren tot begin januari. Om sluipverkeer door de Lange Nieuwstraat te voorkomen, komt er in de Lange Nieuwstraat een snelheidsremmende sluis. Vanaf maandag 11 september start de aanleg van de sluis. Ter hoogte van de werkzaamheden is de straat afgesloten voor doorgaand verkeer. De werkzaamheden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden, tot 15 september.

Een snelheidremmer is een soort sluis waar maar één auto tegelijk doorheen kan. Dit ontmoedigt het sluipverkeer, maar fietsers kunnen ongehinderd doorfietsen. De snelheidsremmer komt in de Lange Nieuwstraat, ter hoogte van de Vrije School, tussen de Caloriestraat en de Buitenstraat. Op de achterzijde van deze brief vindt u een tekening van de snelheidsremmer. De sluis blijft ook na de werkzaamheden aan de Spoorlaan liggen.

Tellingen
Daarnaast worden in de Lange Nieuwstraat verkeerstellingen gedaan. Het aantal autoÂŽs en de rijrichting wordt geregistreerd door drie telslangen op het wegdek. De slangen tellen ook het verkeer voor de start van de werkzaamheden aan de Spoorlaan om een goede vergelijking te kunnen maken. In het najaar van 2007 wordt er nogmaals geteld. Dan is de Cityring klaar en kan gemeten worden of er meer verkeer gebruik maakt van de Lange Nieuwstraat.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectleider Tamira Waszink van het gebiedsteam Oude Stad. Zij is bereikbaar op 013 - 5428682 of per mail tamira.waszink@tilburg.nl.

---- --