Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging

11-09-2006

Indicatoren voor verpleeghuiszorg

De publicatie 'Indicatoren voor verpleegkundigen en verzorgenden in verpleeghuizen: inclusief handleiding' is het resultaat van een project dat het LEVV in opdracht van V&VN (voorheen de AVVV) heeft uitgevoerd. Bij het gebruik van deze indicatoren staat het verbeteren van de kwaliteit van zorg centraal.

In de publicatie wordt uitgelegd wat indicatoren zijn en hoe u er in de praktijk mee kunt werken. U vindt indicatoren voor decubitus, valpreventie, medicatievoorziening en persoonlijke verzorging. Deze indicatoren zijn afgeleid van landelijke richtlijnen en andere professionele standaarden.

De indicatoren zijn bedoeld voor verzorgenden en verpleegkundigen die werken in verpleeghuizen. Daarnaast kunnen ook
kwaliteitsfunctionarissen, zorgmanagers en andere disciplines (bijvoorbeeld verpleeghuisartsen en fysiotherapeuten) de indicatoren gebruiken. Voor verzorgenden en verpleegkundigen in verzorgingshuizen kunnen de indicatoren een leidraad zijn bij de ontwikkeling van indicatoren voor hun eigen specifieke werkomgeving.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Else Poot, via 030 2919039 of e.poot@levv.nl.

Indicatoren voor verpleegkundigen en verzorgenden in verpleeghuizen: inclusief handleiding / Poot, E.P., LEVV, juli 2006 (pdf / 1,8 MB)

Indicatoren voor verzorgenden en verpleegkundigen in verpleeg- en verzorgingshuizen: beschrijving en evaluatie van het ontwikkelproces Poot, E.P., Bennema-Broos, M., Heijnen-Kaales, Y. LEVV, febr. 2006 (Word / 398 kB)

Klik hier Zie het origineel