Windstreken Orkest start seizoen met nieuwe dirigent


ALKMAAR, 20060911 -- ALKMAAR Bij Huismuziek Alkmaar begint speelgroep Windstreken aan haar tweede seizoen onder leiding van de nieuwe dirigent: Cor van Sliedregt. Uitgangspunt voor dit orkest is het spelen van muziek uit alle windstreken, en het repertoire is geschikt voor iedereen die zijn instrument redelijk beheerst.

Huismuziek Alkmaar biedt tegenwoordig ook de mogelijkheid om volks- of wereldmuziek te spelen in de speelgroep Windstreken, naast het klassieke repertoire dat centraal staat in de andere speelgroepen. Het repertoire van de speelgroep Windstreken is geschikt voor vrijwel alle instrumenten en zal worden samengesteld uit traditionele muziek uit Oost-Europa (Roemeens, Grieks, Hongaars, Klezmer etc.), Noord-Europa (Scandinavië), Zuid-Amerika en Noord-Amerika (Folk-Blues). Ook West- en Zuid-Europa worden niet vergeten, met Keltische muziek zoals Iers, Schots, Galicisch, Engels en Welsh, muziek uit de Lage Landen (Nederlands en Vlaams) en muziek met een meer latijnse inslag, zoals Franse, Italiaanse, Spaanse of Portugese melodieën. Kortom voor elk wat wils. Bij de keuze wordt rekening gehouden met de interesse en mogelijkheden van de deelnemenden muzikanten.

De muzikale leiding van de speelgroep Windstreken is in handen van dirigent Cor van Sliedregt, medewerker van de Stichting Volksmuziek Nederland. Hij gaf cursussen gitaar, klezmer, skifflemuziek en samenspel. Cor is oprichter van de Westfriese KLZMR banD, het Groot AdHoc Orkest (Bal Folk dansmuziek), T-Bass Band (skiffle en blues) en het ensemble "De Zoete Inval" (Oudhollandse volksmuziek uit de periode 1650 - 1750). Hij schreef artikelen voor de tijdschriften Jan Viool en New Folk Sounds en maakte enkele programma's over het Hakkebord en het Cimbaal voor de VPRO-radio.

Er wordt eens in de veertien dagen op maandagavond geoefend in wijkcentrum Mare Nostrum, Arubastraat 2, Alkmaar (bij winkelcentrum De Mare). Er is in dit orkest nog plaats voor nieuwe deelnemers. Als u musiceert en geïnteresseerd bent in volksmuziek kunt u vrijblijvend een kijkje komen nemen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van speelgroep Windstreken van Huismuziek Alkmaar (Froukje van der Schaaf , tel. 0226 -- 318 625, e-mail froscha@planet.nl).

Naast de speelgroep Windstreken heeft Huismuziek Alkmaar nog 2 gemengde speelgroepen, 2 blokfluitgroepen, een blazersgroep, een snarengroep en een zanggroep. Voor uitgebreide informatie over Huismuziek Alkmaar kunt u contact opnement met het secretariaat (Gerty van der Mark, tel. 072 - 561 77 26, e-mail gertyvdmark@planet.nl) of kijken op de website van Huismuziek Alkmaar: www.huismuziekalkmaar.nl.





Huismuziek Alkmaar