Boek bepleit nieuwe seksuele revolutie


Saida Desilets: The emergence of the sensual woman

UTRECHT, 20060911 -- We zijn seksueel in de war. De seksuele revolutie van de sixties schiet te kort. Seksualiteit staat synoniem aan louter lust. En dat terwijl het zoveel meer kan zijn, bijvoorbeeld de sleutel naar gezondheid. In haar boek 'The emergence of the sensual woman' (letterlijk: `Het tevoorschijn komen van de sensuele vrouw') reikt Saida Desilets die sleutel aan. Ze beschrijft revolutionaire seksuele technieken die helpen om meer te genieten van seks en die fysiek en mentaal gezond maken.

Desilets (1975) is Healing Tao instructeur en Corporate wellness consultant in Vancouver, Canada. Healing Tao is een systeem voor zelfgenezing, voortgekomen uit eeuwenoude kennis van taoistische meesters uit het oude China. De laatste jaren groeit het aantal beoefenaars in Nederland en Belgie snel. Desilets komt in augustus en september hier naar toe om haar boek te presenteren. Ook geeft ze een serie workshops.

Desilets hield en houdt van seks. Gaandeweg ontdekte ze echter dat ze er aan verslaafd begon te raken, dat het haar van haar energie beroofde en dat ze er niet gelukkig van werd. Er ontbrak iets. Dit werd voor haar het startpunt van een persoonlijke zoektocht: `Wat is seksualiteit?' Desilets verdiepte zich in duizenden jaren oude kennis en technieken van de tolteken, de maya's en de Chinese taoisten. Ze leerde dat je met seks drie kanten op kunt: voortplanting, genot en - de `missing link' - transformatie van seksuele energie in levenskracht.

De zogenaamd moderne westerse mens, met zijn beperkte beleving van seksualiteit, gaat op zoek naar steeds grotere kicks, om toch nog iets te voelen. Dat leidt tot maatschappelijke uitwassen zoals de porno-industrie, seksueel geweld en pervers gedrag. Het put mensen lichamelijk en geestelijk uit en maakt relaties kapot.

Mannen en vrouwen hebben op seksueel gebied veel meer mogelijkheden dan wat momenteel als normaal wordt ervaren. In haar boek en tijdens de workshops legt Saida Desilets uit hoe vrouwen dat potentieel kunnen ontwikkelen. Ze leren seksuele energie uit de eierstokken in het lichaam te circuleren. Door het inbrengen van een jade-ei in de vagina ontwikkelen ze meer gevoel en levendigheid in de vagina en baarmoeder. De spieren en weefsels van dit gebied worden getraind, waardoor de circulatie verbetert en vitaliteit en gezondheid terugkeert. Ook ontsluiert Desilets de geheimen van het meervoudig orgasme en de vrouwelijke ejaculatie.