Ingezonden persbericht

'Mevrouw De Bok' opvolgster Tom Westermeijer

Veertiende Gouden Mossel voor Corrie van Gorp

ROTTERDAM - In veertien jaar tijd is de Gouden Mossel uitgegroeid tot een begrip. Een prijs waar het publiek waardering en de media aandacht voor heeft. De Gouden Mossel is mede daarom verworden tot een speciale blijk van waardering, waar de jury pas na veel tijd en zorg de juiste inwoner van Rotterdam voor selecteert. Met de nodige trots laten wij u daarom weten na weken van overleg de veertiende Gouden Mossel te hebben toegekend aan Corrie van Gorp.

Van Gorp is een product van de Maasstad. Een rasartiest met een indrukwekkende staat van dienst. De Rotterdamse begon haar rijke loopbaan als danseres bij het Nationaal Ballet. Als toneelspeelster speelde ze in diverse revues, onder andere die van Wim Solleveld en Willem Nijholt. Haar komische talent kwam aan het licht in de jarenlange samenwerking met Andre van Duin en Frans van Dusschoten. Wellicht het meest legendarische typetje was mevrouw de Bok, aan de zijde van Andre van Duin in de rol van meneer De Bok.

Reden voor de jury van de Gouden Mossel om deze markante Rotterdamse te eren met al weer de veertiende blijk van waardering sinds de eerste Gouden Mossel door Joop Zijlaard werd uitgereikt. Op de lijst van geëerde inwoners van de Maasstad, is de naam van Corrie van Gorp een nieuwe parel in de kroon. Het mosselkunstwerk zal aanstaande maandag 11 september om 13.00 uur in restaurant Kaat Mossel worden uitgereikt door de man die jaren lang aan haar zijde op het toneel stond en reeds eerder werd gehuldigd voor zijn rijke loopbaan: Andre van Duin.

Journalisten en fotografen worden uitgenodigd om van 12.00 tot 15.00 uur aanwezig te zijn in het Rotterdamse mosseletablissement. Om 13.00 uur zal Paul Nouwen het woord nemen en de inleiding tot de uitreiking van de veertiende Gouden Mossel voor zijn rekening nemen. Op de lijst met winnares prijken de namen van roemruchte Rotterdammers als de onlangs overleden voetballegende Faas Wilkes, Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik, Gerard Cox, Coen Moulijn en Leontien Zijlaard-Van Moorsel. In 2005 ging de onderscheiding naar de in de Maasstad geboren vastgoedgrootheid Ton Westermeijer

Noot: Voor nadere informatie Joop Zijlaard: 010-404.86.00

---- --