Ingezonden persbericht

Persbericht 11 september 2006

RAËL vraagt Ghana te boycotten

Vanwege het besluit van de Ghaneese regering om een internationale homoseksuele en lesbische conferentie te verbieden, die eind september 2006 was gepland in Accra, heeft RAËL, spiritueel leider en oprichter van de Internationale Raëliaanse Beweging, zijn duizenden leden, alle homoseksuelen en lesbiennes over de gehele wereld, evenals een ieder die de mensenrechten graag gerespecteerd ziet worden op deze planeet, uitgenodigd om elk product waar " made in Ghana" op vermeld is te boycotten en dit land van hun toeristische bestemmingenlijst te schrappen.

Dit besluit om een homo en lesbische conferentie te verbieden is discriminerend en onacceptabel en moet daarom streng worden afgekeurd.

We willen de leiders van Ghana er graag aan herinneren dat homoseksualiteit, in al haar vormen, voor de kolonisatie vrijelijk werd beleefd en geaccepteerd. Verder werd de term vaak gebruikt in verscheidene Afrikaanse talen en staten van Afrikaanse landen, zoals in Angola (Quimbandas en Wawihé), in Nigeria (Haoussa), Kameroen (Baphia), etc.... Zelfs in de "Prechristelijke" en dus prekoloniale Afrikaanse traditie werden homoseksuelen en hermafrodieten gerespecteerd en vereerd.

Ieder van ons heeft het recht om te doen met zijn/haar lichaam wat hij/zij wil, zoals het hen goeddunkt, en om een leven te hebben in harmonie met zijn of haar smaken en natuurlijke aantrekkingen. Seksuele oriëntatie is genetisch bepaald en de leiders van Ghana zouden dat moeten weten. Het beschuldigen van een homoseksueel vanwege het homoseksueel zijn is net zo dom als een kat te beschuldigen om het kat zijn, of een Afrikaan te beschuldigen omdat hij/zij Afrikaan is!

Sinds haar oprichting heeft de Raëliaanse Beweging en de profeet RAËL het verdedigen van iedere minderheid in hun missie opgenomen, of ze nu raciaal, religieus of seksueel zijn, want ze zijn de fundamentele expressie van diversiteit die onze scheppers, de Elohim, wensen.

De Internationale Raëliaanse Beweging bevestigt opnieuw haar volledige steun aan de organisatoren van de homoseksuele en lesbische conferentie in Ghana en eist een onmiddellijke en onvoorwaardelijke opheffing van dit verbod evenals een gewaarborgde veiligheid tijdens dit evenement.

Voor een interview kunt u contact opnemen met pers_nl@rael.org of tel 06 43780239