Nutreco NV

PERSBERICHT

Amersfoort, 11 september 2006

Evialis toont interesse in overname diervoedingactiviteit Nutreco in Frankrijk

Nutreco France S.A. is benaderd door het Franse bedrijf Evialis S.A. met een voorstel voor de overname van een activiteit voor speciaalvoeders van Nutreco-dochter Trouw Nutrition France S.A.S. Het bedrijf dat gevestigd is in Vigny, had een jaaromzet van ongeveer EUR 20 miljoen in 2005 en telt zo n 65 medewerkers.

Nutreco vindt het voorstel interessant en heeft dan ook besloten om alle aspecten van een mogelijke verkoop van deze activiteit samen met adviseurs nader te onderzoeken. Haar huidige activciteiten voor speciaalvoer op de Franse markt zijn te beperkt van omvang om een duurzame groei zeker te stellen.

Indien het besluit wordt genomen om het bedrijfsonderdeel te verkopen, zal de ondernemingsraad worden geraadpleegd over de consequenties en voorwaarden.


* * * * *

Nutreco Holding N.V.

Nutreco Holding N.V. is een internationale onderneming voor diervoeding en visvoer die met haar kennis van voedingsmiddelenketens toegevoegde waarde wil creëren in belangrijke markten. Nutreco is selectief aanwezig in downstream posities binnen de voedingsmiddelenketen. Nutreco s Business Groups, die elk uit verschillende Business Units bestaan, kennen ongeveer 75 vestigingen voor productie en verwerking in circa 20 landen met in totaal 7.000 medewerkers. Nutreco s netto omzet in 2005 bedroeg EUR 3.002 miljoen. Nutreco Holding N.V. is genoteerd aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam en is opgenomen in de Amsterdam Midkap Index en de Euronext 150 Index.