Unicef



Unicef-ambassadeur Roger Federer introduceert 'Feder-beer'

11 september 2006, New York - De kersverse winnaar van de US Open, Roger Federer, heeft weer eens laten zien dat hij niet alleen goed is op de tennisbaan. De ATP (Association of Tennis Professionals) heeft bekendgemaakt dat er een speciale 'Feder-beer' wordt uitgebracht.

Unicef-ambassadeur en tenniskampioen Roger Federer poseert met zijn pluchen evenbeeld, de 'Feder-beer'.
Foto: ATP
Unicef-ambassadeur en tenniskampioen Roger Federer poseert met zijn pluchen evenbeeld, de 'Feder-beer'.
Foto: ATP

De opbrengst van deze Beanie Baby® gaat naar het ACE-programma (Assisting Children Everywhere), een wereldwijd partnerschap van ATP en Unicef. Dit partnerschap is opgericht om de populariteit van tennis in te zetten voor de gezondheid, educatie en bescherming van kinderen over de hele wereld. De 'Feder-beer' zal nog voor de kerst verkrijgbaar zijn.

Roger Federer, die beschouwd wordt als een van de beste tennissers aller tijden, staat al langer bekend om zijn grote betrokkenheid bij kinderen.

De goede doelen van Roger Federer In 2003 heeft de toptennisser de Roger Federer Foundation opgericht, een stichting die projecten voor arme kinderen financiert in met name Zuid-Afrika, het land waar zijn moeder opgroeide. In 2005 zette Federer zich in voor het VN-jaar voor de sport. En na de tsunami heeft hij diverse tennisevenementen georganiseerd om geld voor de slachtoffers in te zamelen.

In april 2006 is Roger Federer officieel benoemd tot ambassadeur van Unicef.