Chris van der Drift de snelste man op Donington Park

Donington Park, Groot-Brittannië - Voor de negende en tiende ronde uit de Eurocup Formule Renault 2.0, reisde Chris van der Drift af naar Donington. Vanaf de eerste trainingssessie werd duidelijk dat Van der Drift en zijn team JD Motorsport veel snelheid hadden meegenomen naar het Britse circuit. De trainingen werden als snelste afgesloten, twee pole positions werden behaald en ook beide races finishte Chris als eerste.

Op de vrijdag stonden twee testsessies van elk veertig minuten op het tijdschema. Ondanks dat Van der Drift het circuit enkel van een computerspel kende, was hij direct snel. JD Motorsport liet een sterke indruk achter, waarbij ook de teamgenoten van Chris hun snelheid toonden. Nog meer vreugde volgde na de kwalificatie van zaterdag ochtend. Na zes ronden stond de tweede tijd op de tabellen, waarna met de tweede nieuwe set banden twee toptijden werden gerealiseerd. Dit betekende dat Van der Drift zowel de eerste race, als de tweede race van pole position mocht vertrekken.

Naast het spektakel dat de eerste race met zich mee bracht, kreeg deze wedstrijd ook een andere lading. Bij de start raakten Chris van der Drift, Felipe Albuquerque en Bertrand Baguette in een heftige strijd verwikkelt. Albuquerque duwde Baguette op het gras en na de race werden deze twee heren op het matje geroepen. Felipe kreeg vervolgens een straf van 25 seconden. Maar omdat de Portugees Van der Drift de schuld gaf van het incident, kreeg ook de JD Motorsport piloot 25 seconden straftijd. Door deze beslissing vielen beide titelstrijders buiten de punten. Het team van Chris heeft naderhand een protest ingediend, waarna de punten voor race één voor alsnog aan geen enkele coureur is toegekend. Eenmaal op adem gekomen keerde Van der Drift terug in zijn zwartgrijze bolide om keihard toe te slaan in race twee. Opnieuw reed de Nederlandse Nieuw-Zeelander naar de hoogste trede van het podium, nadat hij de race van start tot finish had geleid.

Chris van der Drift: "Dit was een fantastisch weekend. Van te voren werd mij verteld dat het enige tijd kon duren om opnieuw aan de auto te wennen, nadat ik op Silverstone in de A1 Grand Prix auto van Nieuw-Zeeland had gereden. Maar ik wist dat dit geen probleem zou worden. Vanaf het begin was ik snel en dat leidde ertoe dat ik de twee races kon leiden van start tot finish. Naar mijn mening heeft men verkeerd gehandeld na de eerste race, om mij een uur na de race 25 seconden straf te geven. Ik heb de race gewonnen en het is nu afwachten welk uitsluitsel gegeven gaat worden. Op dit moment is aan niemand een punt toegekend. De tweede race was geweldig en ik wil het team ontzettend bedanken voor al het goede werk. Ik heb de leiding in het klassement steviger in handen, dus ik kijk enorm uit naar de laatste twee Eurocup weekenden."

Op zestien en zeventien september staat het finale weekend van de Northern European Cup Formula Renault 2.0 te Salzburgring op het programma. Dat weekend zijn zestig punten te verdelen, waarbij Chris van der Drift zeventien punten goed moet maken op rivaal Filipe Albuquerque om met de titel er vandoor te gaan. Eind september volgt het voorlaatste weekend van de Eurocup Formule Renault 2.0 op Le Mans, waarna het Eurocup seizoen tijdens het weekend van 29 oktober wordt afgesloten in Barcelona.

Uitslag Race 1, Eurocup Formule Renault 2.0 te Donington Park (Groot-Brittannië):