Ingezonden persbericht

Geachte redactie,

Enige weken geleden ontving u de vooraankondiging voor de IBM Innovation Week welke van 12 tot en met 15 september 2006 plaatsvindt op de High Tech Campus te Eindhoven. Bij deze nodigen wij u graag officieel uit aanwezig te zijn bij dit event welke ook voor u interessante topics en sprekers bevat.

Het thema van de IBM Innovation Week is Next Level 2006: Innovatie als motor van uw succes. Na de aftrap op 12 september met plenaire sessies komt per dag het belang van innovatie in een specifieke sector aan de orde. De volgende sectoren zullen worden behandeld: Retail, Gezondheidszorg, de Financiële sector en de Publieke sector. Een korte impressie van het programma vindt u hieronder, voor het volledige programma verwijzen wij u naar www.ibm.com/nl/nextlevel.

Plenaire sessies 12 september 2006:

The Future Enterprise Transformatie door innovatie

Innovatie wordt voor steeds meer ondernemingen de hoogste prioriteit. Nieuwe initiatieven zijn noodzakelijk om betere resultaten te behalen. Het programma van 12 september is er dan ook op gericht bezoekers naar het volgende niveau The Next Level te brengen door een overzicht van innovatieve ontwikkelingen en concrete stappen te geven in de vorm van workshops en presentaties. Een greep uit de sprekers:

· Harold Goddijn, Chairman and Chief Executive Officer, TomTom

· Bernard Wientjes, President VNO-NCW

· Fred Boekhorst, Senior Vice president Philips Research

· Linda Sandford, Senior Vice President, Enterprise On Demand Transformation & Information Technology, IBM

· Djeevan Schiferli, Innovation Officer IBM Europe

Innovatie in Retail - 13 september 2006

In de retail sector hebben zich de laatste jaren grote veranderingen voorgedaan. Om aan huidige en toekomstige klantwensen tegemoet te komen is innovatie in retail gericht op differentiatie ten opzichte van de concurrentie. Naast sprekers als Herb Kleinberger, Global Retail Industry Strategy Leader van IBM, zal de case van IKEA met als spreker Remco Hempenius, Project manager Test & Experiment Department, de noodzaak tot innovatie illustreren.

Innovatie in de Publieke sector - 14 september 2006

Innovatie binnen de Publieke sector is er vooral op gericht dienstverlening te verbeteren, veiligheid te waarborgen en toename van effectiviteit en efficiency te bewerkstelligen. Naast IBM-sprekers zullen de cases van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken België en het Centrum Werk en Inkomen het belang van innovatie binnen de publieke sector behandelen.

Innovatie in de Gezondheidszorg - 14 september 2006

Innovatie in de Gezondheidszorg is voornamelijk gericht op het toegankelijk maken en integreren van informatie en omvat drie hoofdgebieden: klinische processen en bedrijfprocessen, individueel zorgmangement en patiënt-georiënteerde netwerken. Een case over het IZIT (Innovatie van Zorg door ICT in Twente) zal een en ander illustreren. Daarnaast kunt u onder andere een sessie van Brian van Wachem, IBM Directeur Health Netherlands en Dan Pelino, IBM Public Sector General Manager Healthcare en Life Sciences, verwachten.

Innovatie in de Financiële sector - 15 september 2006

Diverse IBM klanten binnen de financiële sector zullen hun visie op innovatie geven zoals de heer W. de Jager, adjunct directeur van Rabobank Nederland en de heer T. van Schie, CEO van Cashferium. Vanaf de kant van IBM zullen Dr. Phil Janson, IBM Research en Peter Korsten, IBM Leader Strategy & Change Consulting hun visie op het belang van innovatie binnen de financiële sector geven.

U kunt zich aanmelden voor de IBM Innovation Week door een e-mail te sturen aan gerhilde.ammerlaan@text100.nl. Wilt u daarbij aangeven voor welke data/sector u belangstelling heeft?



Ingezonden persbericht