Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* Augustus

---

Prins van Oranje 12 september 2006 bij congres over water, aarde en samenleven

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje is dinsdag 12 september aanwezig bij het toekomstdebat Water, Aarde en Samenleven 2006. Van dreiging naar Kansrijke Ruimte. Het debat wordt in het WTC te Rotterdam georganiseerd door het BlomBerg Instituut.

Er wordt gediscussieerd over welke keuzes ons land moet maken om in de toekomst een veilig, praktisch en welvarend
water-aarde-(samen)leefklimaat te houden.

De verwachte klimaatveranderingen en de stijgende kosten voor het waterbeheer stellen Nederland voor een groot aantal uitdagingen op het gebied van water en de ruimtelijke ordening. De nieuwe Waterwet en de Europese Kaderrichtlijn Water zijn belangrijke instrumenten om de relatie van Nederland met het water ook op de langere termijn goed te regelen. Maar ook in de praktijk van het waterbeheer en de ruimtelijke ordening zijn tal van initiatieven en projecten ontwikkeld of in voorbereiding waarbij veiligheid en gebiedsontwikkeling in toenemende mate integraal worden benaderd.

Tijdens Water, Aarde en Samenleven 2006 komt aan de orde hoe wij met zoveel water om ons heen samen kunnen blijven leven en werken op de welvarende manier zoals we nu gewend zijn. Aan de hand van voorbeeldprojecten over onder meer ruimtelijke ordening, veiligheid en natuur en milieu wordt met het publiek gedebatteerd over hoe Nederland de komende tijd er uit zou moeten zien.

De Prins van Oranje woont het debat bij als voorzitter van de Adviescommissie Water. Met zijn aanwezigheid onderstreept hij zijn interesse voor, en het belang van een goede samenhang tussen water en ruimtelijke ordening.

21 augustus 2006

© RVD