Gemeente Stein


Bewonersavonden
28-08-2006

De schriftelijke enquêtes over de leefbaarheid in Meers en Berg a.d. Maas afgerond. Ze zijn uitgewerkt in een beschrijving van wensen en behoeften van het dorp. Volgende week wordt de analyse van Meers globaal beschreven. De week erna is die van Berg aan de Maas aan de beurt.

Onder het motto Samen voor het dorp gaat de gemeente wijkavonden organiseren. Tijdens de eerste serie avonden zal aan de aanwezigen om een bevestiging worden gevraagd van de uitkomst van de enquête. In een tweede serie avonden, medio 2007, zal het meer gaan om potenties en kansen tot verbetering.

De volgende data zijn gepland:

Dinsdag 12 september om 19.30 uur in fanfarezaal de Hoorn in Meers. Dinsdag 19 september om 19.30 uur in het Multifunctioneel Centrum in Berg aan de Maas.
De zaal is vanaf 19.00 u geopend en elke bezoeker wordt verwelkomd met koffie en een attentie die stemt tot nadenken.

Degenen die de avond willen bezoeken vragen wij om zich van de te voren telefonisch aan te melden bij de telefoniste telefoonnummer 046 4359393 of via info@gemeentestein.nl onder vermelding van infoavond Meers/Berg.
De aangemelde personen krijgen de analyse van hun dorp tijdig per post bezorgd.

De voornaamste conclusies worden samengevat in een sociale structuurschets voor het dorp.
Deze schets is de basis voor een algemeen actieplan op het gebied van leefbaarheid in de kernen. Dit actieplan wordt samen met de inwoners van de kernen verder aangevuld. Het doel van het actieplan is: leefbaardere kernen door samenwerking van bewoners met gemeente.