Uitnodiging: Uitreiking innovatieprijs de Gouden Kans 2006

Het kansenkanon

Persuitnodiging

Syntens en de provincie Noord-Holland nodigen u uit voor: De Innovatierede van Karien van Gennip en de uitreiking van de Gouden Kans 2006

De Tweede Dinsdag van September (12-09-2006) van 18.00 tot 19.30 uur 'Paviljoen Het Oosten', Sarphatistraat 410 te Amsterdam

Amsterdam, augustus 2006

Geachte redactie,

Graag nodigen wij u uit voor het jaarlijkse event van Het Kansenkanon, het meerjarig innovatieprogramma van Syntens en de provincie Noord-Holland.

Dit jaar wordt de 'Innovatierede' uitgesproken door niemand minder dan staatssecretaris van Economische Zaken Karien van Gennip, gevolgd door een wedstrijd tussen genomineerde Noord-Hollandse ondernemers die strijden om 'De Gouden Kans 2006'. De Gouden Kans is een publiciteitsprijs voor de meest innovatieve ondernemer van de provincie.

Niet kletsen, maar knallen!
Het motto van Het Kansenkanon is 'niet kletsen, maar knallen'. Dit betekent dat er concrete innovatieprojecten worden gerealiseerd, waarvan u een aantal op dinsdag 12 september zelf kunt beoordelen.

Niet kletsen, maar knallen betekent ook dat iedereen actief participeert in het programma in plaats van 'achteroverzakt'om naar een lange reeks speeches te luisteren. Na de Innovatierede splitst het aanwezige publiek zich namelijk op in kleine groepjes en beoordeelt met elkaar de innovatiewaarde van de ondernemingen die zich presenteren. Hier zal de staatssecretaris ook aan deelnemen. De 10 genomineerde innovaties zijn van zeer divers pluimage. Zo is een cluster van bedrijven bezig met de bouw van een groene energiecentrale om groenafval te vergisten. Een ander bedrijf heeft een 'orgaanbewaarbox' ontwikkeld waarin organen voor transplantaties langer bewaard kunnen blijven. Een volgend cluster is opgericht om tot een uniforme, standaard meetmethode te komen om het bereik en het effect van out of home television te meten.

Naast ondernemers zijn onder meer politici, brancheorganisaties en vertegenwoordigers van kennisinstellingen aanwezig. Een gemêleerd gezelschap van ongeveer honderd mensen.

U bent vanaf 17.30 uur welkom in het architectonisch zeer innovatieve hoofdkantoor van woningbouwcorporatie Het Oosten, aan de Sarphatistraat 410 in Amsterdam.

Het programma voor dinsdag 12 september ziet er als volgt uit:

18.00 uur: Opening
18.05 uur: Welkomstwoord - directie Syntens
18.15 uur: Innovatierede 2006 - staatssecretaris Karien van Gennip 18.30 uur: Presentaties genomineerden
19.30 uur: Finale en aansluitend de uitreiking van de Gouden Kans 2006 door EZ-gedeputeerde Hans Schipper
20.00 uur: Afsluiting met aansluitend receptie en een buffet

Het Oosten is uitstekend per openbaar vervoer te bereiken. Er zijn beperkt (circa 50) gratis parkeerplaatsen beschikbaar, die verstrekt worden aan de eerst aanwezigen op aanwijzing van een parkeerwachter voor het gebouw.

Wij horen graag vóór dinsdag 5 september of u aanwezig bent op dinsdag 12 september. Daarnaast bieden we u de mogelijkheid om zelf te participeren in het programma. U neemt actief deel aan de groepssessies en beoordeelt samen met de andere aanwezigen de genomineerden op hun innovatiewaarde.

Om u op te geven voor de Gouden Kans 2006 verzoeken wij u contact op te nemen met Marnix Geus of Marieke Fukken op 020 - 670 22 32 of een e-mail te sturen naar marnix@hetprbureau.nl. Ook voor informatie en (interview)verzoeken kunt u hier terecht.

Wij zouden zeer vereerd zijn met uw komst!

Met vriendelijke groet, namens Syntens en de provincie Noord-Holland,

Marnix Geus
(020 - 670 22 32)