Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

De Commissie MEO&W vergadert op 12 september

De commissie Maatschappelijke en Economische Ontwikkeling & Welzijn vergadert vanaf 20.00 uur in de raadzaal aan de Groen tuin 317.

De vergadering is openbaar en belangstellenden zijn van harte welkom. De vergaderstukken liggen ter inzage bij het informatiecentrum aan de Groene tuin 317. In de vergaderzaal is altijd de agenda en een samenvatting van de voorstellen beschikbaar. Voor vragen over agendapunten kunt u bellen met de griffie van de deelraad, telefoon 010 - 479 82 00.

Agenda

1. Opening & mededelingen

2. Vaststelling van de agenda

3. Spreekrecht burgers

4. Wijkbus IJsselmonde

5. Ferry de Haan sportveld

6. Vragenhalfuur

7. Verslag en actiepuntenlijst commissie MEO&W d.d. 6 juni 2006
8. Ingekomen stukken

9. Voortgangsrapportage commissie MEO&W

10. Kadernota Opzoomeren

11. Maatschappelijke opvang

12. Sluiting

K Bewoners Opzoomeren adernotitie Opzoomeren
Het bevorderen van leefbaarheid en sociale cohesie en daarbij het samengaan van de diverse bevolkingsgroepen van IJsselmonde heeft in de bestuurlijke periode 2006-2010 topprioriteit. Het Opzoomeren is daarbij een belangrijk beleidsinstrument.

Bij Opzoomeren gaat het om het organiseren van activiteiten door bewoners van een straat, zoals een straatfeest, kinderactiviteiten of een straatbarbecue. Maar het gaat ook om het gezamenlijk schoon en netjes houden van de eigen leefomgeving of het jaarlijks plaatsen en onderhouden van een Kerstboom, plantenbakken etc.

Bewoners van meer dan 180 straten in IJsselmonde doen actief mee aan het Opzoomeren.
Het Opzoomeren in IJsselmonde is ondenkbaar zonder die actieve bewoners. De primaire verantwoordelijkheid en regie voor het Opzoomeren in IJsselmonde ligt bij de deelgemeente. Welzijnsorganisatie Perspect ondersteunt, faciliteert en coördineert de Opzoomeractiviteiten in opdracht van de deelgemeente. Dit gebeurt met ondersteuning van het stedelijk bureau Opzoomer Mee.

In de door deelraad vast te stellen kadernotitie Opzoomeren formuleert de deelgemeente haar eigen beleid in samenhang met de stedelijke uitgangspunten van het Opzoomeren. In de notitie wordt de uitvoering van het Opzoomeren in de deelgemeente beschreven en worden de uitgangspunten, doelstellingen en de aansturing van het Opzoomeren voor de komende jaren vastgelegd. Na vaststelling door de deelraad zal het dagelijks bestuur opdracht verstrekken aan het welzijnswerk om hier uitvoering aan te geven. De commissie wordt gevraagd zich een mening te vormen over de kadernotitie.