Gemeente Geldermalsen

Werkbijeenkomst project Aanpakken

5 september 2006 - Gemeente en provincie ondertekenen intentieverklaring.

Op dinsdag 12 september 2006 vindt in het gemeentehuis te Geldermalsen de eerste werkbijeenkomst van het project Aanpakken plaats. Het project Aanpakken omvat een ondersteuningaanbod van de provincie Gelderland aan gemeenten die willen komen tot lange termijn beleid op het gebied van jeugd en veiligheid.
De gemeente Geldermalsen heeft aangegeven van dit ondersteuningsaanbod gebruik te willen maken en de provincie heeft hierop positief gereageerd.

Nadat op gemeentelijk niveau een analyse is gemaakt van de huidige stand van zaken op het gebied van jeugd en veiligheid vond op 13 juni jl. een startbijeenkomst plaats. Doel van de startbijeenkomst was de probleemstelling op het gebied van jeugd en veiligheid helder te krijgen en om mogelijk eerste oplossingsrichtingen te bespreken. Deze startbijeenkomst wordt nu gevolgd door een werkbijeenkomst, waarin de betrokken instellingen concreet afspraken zullen maken over oplossingen m.b.t. de ervaren problemen op het gebied van jeugd en veiligheid. Deze afspraken leiden tot het opstellen van een Plan van Aanpak, wat nog dit najaar gepresenteerd zal worden. Het daarin voorgestelde nieuwe beleid op het gebied van jeugd en jongeren en de veiligheid van henzelf en van hun omgeving wordt dan ter beoordeling en besluitvorming voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad, waarna het naar verwachting al in het voorjaar van 2007 operationeel kan worden.

Voorafgaand aan deze eerste werkbijeenkomst ondertekenen dhr. P. Niewenhuis (namens de Provincie Gelderland) en wethouder C. Gradisen (namens het college van burgemeester en wethouders) een gezamenlijke intentieverklaring. In deze intentieverklaring spreken beide partijen uit dat zij het Plan van Aanpak goed aan willen laten sluiten op het bestaande beleid en dat zij belanghebbende partijen zo vroeg mogelijk bij dit project zullen betrekken en informeren. Daarnaast wordt een aantal werkdoelen geformuleerd, door de gemeente Geldermalsen op het gebied van jeugd en veiligheid te realiseren tussen het najaar van 2006 en het voorjaar van 2008.

De vier themas voor werkdoelen zijn in het kort: Drank- en drugsproblematiek
Jongeren in de problemen
Mogelijke spanningen tussen (extreem)rechtse en allochtone jongeren Loverboys