Ingezonden persbericht


Nieuw seizoen Jazz on the Roof op het dak van het Glaspaleis

Vanaf september is er iedere 2e dinsdag van de maand om 21.00 uur (extra concert op dinsdag 24 oktober) een Jazz on the Roof concert op het 'dak' van het Glaspaleis. Sensuàl bijt op 12 september de spits af voor Jazz on the Roof met een zinderend Braziliaans jazz concert. Jazz on the Roof wordt georganiseerd door Stichting Heerlen Jazz i.s.m Muziekschool Heerlen en Glaspaleis Heerlen. Kaarten kosten ¤7,50 en zijn verkrijgbaar bij de balie van het Glaspaleis.
Voor het concert van Sensuàl op dinsdag 12 september biedt het Restaurant van het Glaspaleis een speciaal dagmenu aan voor ¤12,95, Rib Eye met BBQ-saus, frietjes en salade. Het is ook mogelijk een gerecht van de reguliere kaart te kiezen. Reserveren voor het diner kan bij het Restaurant, 045-5772288.

Programma jazz on the Roof
Dinsdag 12 september - Sensuàl
Sensuàl is de nieuwste sensatie in de Braziliaanse pop & jazz. Door een unieke mix van samba, pop, dance en jazz spreekt de muziek aan bij een breed publiek.

Dinsdag 10 oktober - Duo Eric Vloeimans en Jeroen van Vliet De chaos, de vele geluiden en soms zelfs de stilte die zo kenmerkend zijn voor een moderne stad, komen treffend terug in dit concert.

Extra concert dinsdag 24 oktober - Benjamin Herman Herman is thuis in vele stijlen: van dirty poverjas, groovy souljazz en bigbandswing tot vette funk.

Dinsdag 14 november - Tom Beek Quartet:
Velen zien Tom als één van de meest veelzijdige en vooraanstaande jonge saxofonisten van dit moment. Op dit moment speelt hij onder meer in het Amina Figarova Septet, met zanger/cabaretier Kasper van Kooten, in the Pitch Pine Project en met de Jazzinvaders. Met zijn groep speelt hij op het North Sea Jazz Festival 2006 en geeft hij in het seizoen 2006- 2007 concerten door heel Nederland waaronder twee maal op het North Sea Jazz Festival.

Dinsdag 12 december - Hein van de Geyn & Pauline van Schaik Een van Nederlands mooiste stemmen tezamen met Nederlands bekendste bassist. Zangeres Pauline van Schaik begeleid door bassist Hein van de Geyn: Bekend vocaal werk wordt veelal in een vertraagd tempo en mede door de beperkte begeleiding teruggebracht tot de essentie.

In het Glaspaleis zijn gehuisvest: Muziekschool Heerlen, Openbare bibliotheek Heerlen, Stadsgalerij Heerlen, Architectuurcentrum Vitruvianum en filmhuis De Spiegel. Glaspaleis, venster op cultuur Bongerd 18 Heerlen 045 - 5772200

www.jazzontheroof.nl www.glaspaleis.nl

Informatie voor de pers:
Janneke Schmeitz/ Reggie Berkers
J.schmeitz8@heerlen.nl/ R.Berkers@heerlen.nl
045-5772203/ 045-5772271