Gemeente Amersfoort

Buurtsoap in Kattenbroek over overlast Hof der Gedachten

A.s. dinsdag 12 september organiseert de gemeente, politie, SWA en de Alliantie Eemvallei een buurtsoap over jongerenoverlast rondom de Hof der Gedachten. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld vuil op straat, geluidsoverlast, bedreigend gedrag en wederzijds onbegrip. De buurtsoap laat jong (de jongeren zelf komen ook) en oud (omwonenden) met elkaar naar situaties in de wijk kijken die tot overlast en onderlinge irritatie leiden. De zaal mag reageren en situaties opnieuw laten spelen door de acteurs. Mensen uit het publiek mogen ook zelf een rol op zich nemen. Zowel bewoners als jongeren hebben meegedacht in de voorbereiding zodat de buurtsoap zo realistisch mogelijk wordt. Doel van de buurtsoap is om met elkaar in gesprek te komen en met elkaar afspraken te maken voor de toekomst.

Uitnodiging voor de redactie:
Wanneer u de buurtsoap bij wilt wonen, dan bent u op 12 september om 20.00 uur van harte welkom in het Pluspunt (Hof der Gedachten 20). Filmende pers graag vooraf even contact opnemen, om afspraken te maken over de duur en tijdstip van de opnamen.

Informatie voor de redactie:
Tianne van Woudenberg, communicatieadviseur Veilig op straat, telefoon 033 469 43 51, 06 - 248 13 871 of e-mail t.vanwoudenberg@amersfoort.nl.