Ingezonden persbericht


SOLO bij Cultuur op de Campus

Donderdag 14 september, CultuurCafé, 16.00-16.30u, entree gratis, http://www.solopeople.com

Martin Bril schreef een column over Solo, Wouter Bos blogde over Solo en Pierre Wind kookte over Solo. De muziek van Solo, en vooral de single Come back to me, maakt veel los in Nederland. Momenteel tourt Solo langs de grote clubs land en op donderdag 14 september geeft het duo om vier uur een extra optreden bij Cultuur op de Campus, in het CultuurCafé op de Radboud Universiteit.

Wie daarna hongert naar meer, kan diezelfde avond het concert van Solo met Charlie Dée in Doornroosje (www.doornroosje.nl) bezoeken.

PS Ook as. dinsdag 12 september speelt er een Excelsiorband bij Cultuur op de Campus: americana van El Pino and The Volunteers in het CultuurCafé (19.30u, entree gratis). CD winnen? Mail de namen van tien andere Excelsioracts naar cultuuropdecampus@dsz.ru.nl (voor 20 sept).

Biografie SOLO

Come Back To Me is precies het voorbeeld van waar Solo zo goed in is: een perfect popliedje maken. Met een vleugje melancholie en poëzie en altijd voorzien van een gouden melodie. Het debuutalbum Songs'n Sounds (2004) bevat tien van die pareltjes (waaronder het sterke Mind) maar de overtreffende trap is te horen op het dit jaar verschenen Solopeople. "De liefde voor zowel de composities, de productie als de klasse van de zangstemmen straalt er vanaf," schrijft muziekblad OOR er over en ook in de vijfsterrenrecensie van de Nieuwe Revu wordt de schoonheid van de songs geprezen. Tel daarbovenop de bijzondere teksten over drie eenlingen waar Solo een verwantschap mee voelt: Morrissey, Erik Satie en Jozef van den Berg.

Solo ontstaat als zanger/gitarist Michiel Flamman in 2003 besluit enkele Beatlesque liedjes op te nemen die hij bij zijn eigen band Perkin niet kwijt kan. Pianist Simon Gitsels wordt erbij betrokken en Solo wordt een duo. Het debuut Songs'n Sounds komt uit op het Excelsior label en krijgt een warm onthaal bij pers en publiek. Beroemd worden hun intieme koptelefoonconcerten waarbij iedereen in het publiek een koptelefoon krijgt waarop de muziek is te horen die het duo live speelt.

Solo staat in het voorprogramma van Spinvis, verkoopt Ekko drie keer uit en speelt in de Cavern Club te Liverpool en op het Haldern Festival in Duitsland. De plaat verschijnt dit jaar in Duitsland en Frankrijk. Ook beroemdheden is de pracht van Solo niet ontgaan. Martin Bril schrijft lovend over de muziek in zijn column, Wouter Bos schrijft er over op z'n weblog en ook Yvon Jaspers en Leo Blokhuis maken hun liefde voor de liedjes van Solo openbaar. Kookfanaat Pierre Wind laat zich door Solo inspireren door smaak aan de nummers toe te voegen.

De finale volgt nu. Solo komt met een nieuwe single Opportunities, misschien wel de sterkste track van het album Solopeople en doet samen met Rotterdamse singer/song- writer Charlie Dée (luister vooral haar sterke debuut Where Do Girls Come From) tien grote concertzalen in Nederland aan. Een ideale combinatie om voor kippenvelavonden te zorgen. Solo weet mensen namelijk te raken. Deze keer is het dus tien keer raak.

http://www.solopeople.nl, Solo interviews via jeroen@excelsior-recordings.com

Cultuur op de Campus
Lydia van Aert
Radboud Universiteit Nijmegen
Comeniuslaan 6, k -1.70
T: 024 - 361 59 12
F: 024 - 361 55 47
E: cultuuropdecampus@dsz.ru.nl / l.vanaert@dsz.ru.nl W: www.ru.nl/cultuuropdecampus