Ingezonden persbericht


Uitnodiging voor de presentatie van 'Manifest voor een vrije samenleving'

Op dinsdag 12 september aanstaande zal de Liberaal Democratische Partij om 11.00 uur in Nieuwspoort het 'Manifest voor een vrije samenleving' presenteren. Deze nieuwe partij, waarin zich onder anderen (ex)-politici en -sympathisanten van VVD en D66 verenigd hebben, vertegenwoordigt het midden van het politieke spectrum: liberaal met een duidelijk oog voor sociale cohesie. Daarmee wordt mede het vacuüm gevuld dat ontstaan is als gevolg van het "debacle D66" en de rechts populistische koers van de VVD.

'De politiek wordt te veel bepaald door de waan van de dag en er is daardoor sprake van onbalans. Ten onrechte denken politici dat de mensen in het land behoefte hebben aan snelle maatregelen die leiden tot halfdoordachte oplossingen. En de ene half doordachte maatregel lokt de volgende tegenmaatregel uit. "De slinger is doorgeslagen." Wil de burger weer vertrouwen in de politiek krijgen, dan moet het evenwicht hersteld worden. We moeten weer terug naar normaal', aldus enkele zinsneden uit de inleiding van het Manifest.

Een aantal algemene kernpunten zijn:

. Individu en vrijheid van individu centraal, met oog voor belangen van de gemeenschap en sociaal zwakkeren.
. Politiek op basis van een visie voor de langere termijn.
. Geen misplaatst marktdenken voor taken van algemeen belang
. Kernwaarden van de Nederlandse samenleving: openheid en tolerantie.
. Nee tegen stemmingmakerij en stigmatisering van bevolkingsgroepen.

Tijdens de bijeenkomst in Nieuwspoort zullen Sammy van Tuyll en Linda Beijlsmit, woordvoerders voor de Liberaal Democratische Partij, het Manifest presenteren en de strategie voor de komende tijd toelichten.

Het Manifest is inmiddels ondertekend door meer dan 70 politiek betrokken Nederlanders. De partij streeft naar deelname aan de verkiezingen op 22 november indien het manifest in de samenleving voldoende weerklank vindt. Belangstellen kunnen zich aanmelden via www.libdem.nl