TROS


charmeur ontfutselt duizenden euro's met gladde praatjes

Met mooie beloftes en een charmant voorkomen doet Ton Kamp zich voor als een geslaagd zakenman en palmt hij vrouwen in om hem geld te geven. In werkelijkheid heet Ton Kamp echter Antonius Emans en heeft hij meerdere faillissementen geleden. De deurwaarder komt regelmatig bij hem aan de deur.

Francien Buijsen leert Ton Kamp via de msn-chat kennen. Hij is attent, stuurt haar een grote bos rozen en belooft romantische weekendjes weg. Ze krijgen al snel een relatie en Francien leent hem regelmatig een paar honderd euro voor het betalen van benzine of het zwart uitbetalen van personeel. Zelf kan hij namelijk geen geld pinnen, want zijn vrouw heeft de pasjes doorgeknipt toen hij de scheiding aanvroeg.

De droom valt echter snel in duigen want het blijft bij mooie beloftes: afspraken worden op het laatste moment afgezegd en het geleende geld komt niet terug. Francien komt financieel in de problemen en wordt haar huis uitgezet. Een vriendin vangt haar op. Maar voor Ton is het nog niet genoeg. Hij doet een huwelijksaanzoek en een verliefde Francien beweegt haar vriendin Grietje geld te geven, wat zij op haar beurt weer aan Ton geeft. Totdat Grietje argwaan krijgt en uiteindelijk zelfs Francien het huis uit zet.

Antonius Emans heeft de vrouwen dan ruim 43.000 euro afhandig gemaakt. Francien is haar huis, haar vriendin en haar liefde kwijt. OPGELICHT maakt een afspraak met Emans en om hem met de feiten te confronteren.

Eveneens in deze aflevering van OPGELICHT:
U krijgt een telefoontje met een aantrekkelijke aanbieding voor een "Fullwonder-cheque" waarmee u voordelig naar de kapper, de schoonheidssalon, de nagelstudio en de zonnebank kunt. De aanbieding is zo aantrekkelijk dat u er op ingaat. Maar dan beginnen de problemen pas echt.

Tijdens de telefonische verkoop van de cheque wordt de waarheid geweld aangedaan door dingen te beloven die niet kloppen. Zo wordt gezwegen over een borg die betaald moet worden evenals een verplichte vervolgafspraak om korting te krijgen. Ook zeggen de verkoopsters dat de cheque kan worden gebruikt bij bedrijven die de cheque helemaal niet accepteren. Het zijn allemaal redenen waarom mensen die de cheque gekocht hebben hun geld terug willen.

Klagen bij FullWonder heeft weinig zin: beloofd wordt dat het geld wordt teruggestort, maar uiteindelijk gebeurt dat gewoon niet of alleen na herhaaldelijk bellen en pas vele maanden later.

OPGELICHT bezoekt het bedrijf Fullwonder uit Nijkerk en confronteert directeur Raymond Vroon.

OPGELICHT wordt gepresenteerd door Antoinette Hertsenberg

Televisie
OPGELICHT
Uitzending dinsdag 12 september
Nederland 1- 20.55 uur