Gemeente Zevenaar


Informtie avond verzakte woningen

De bewoners van woningen met scheurvorming zijn uitgenodigd om op dinsdag 12 september om 19.00 uur in de burgerstraat aanwezig te zijn. Wethouder Nijland zal dan in het kort aangeven wat de gemeente tot nu toe gedaan heeft en zal de onderzoeksaanpak van Fugro kort toelichten. Dit onderzoek is inmiddels begonnen en loopt momenteel nog. De bijeenkomst is vooral bedoeld om van betrokkenen te horen wat er leeft.

Wat is de stand van zaken nu:

* alle brieven en e-mails met klachten worden centraal gearchiveerd om te bezien of de schade zich beperkt tot bepaalde gebieden, of in de gehele gemeente. De afdeling Handhaving beoordeelt globaal de ernst van de situatie. Woningen met ernstige schade worden zo snel mogelijk geïnspecteerd op veiligheid voor de bewoners.
* Wethouder Nijland zal bestuurders van het rijk (VROM), de provincie en het waterschap informeren en hen vragen zonodig hulp te verlenen.

* Geo-technisch ingenieursbureau Fugro is ingeschakeld om een onderzoek naar de oorzaken van de verzakkingen te verrichten. Het onderzoek dat Fugro zal uitvoeren gaat allereerst over de mogelijke oorzaken die ten grondslag liggen aan de verzakkingen. Te denken is aan: bomen, defecte/lekke riolering, wateronttrekking, aanleg van parkeerkelders, aanleg van de Betuwelijn. Ook zal er een relatie worden gelegd tussen de afvoer van de Rijn, neerslaggegevens en grondwaterstanden. Vervolgens zal de kleilaag die Zevenaar rijk is worden onderzocht en ook zal Fugro mogelijke hersteltechnieken aangeven.

Wij nodigen u uit om aanstaande dinsdag 12 september om 19.00 uur in de burgerstraat aanwezig te zijn.