Opsporing Verzocht

http://www.opsporingverzocht.nl
Gewapende overval in Amsterdam
Gewapende overval in Groningen
Woninginbraak in Den Haag
Brandstichtingen in Deventer
Noodgeld aangetroffen in Groningen
Moord in Utrecht
Resultaten uitzending 5 september en eventueel opgeloste zaken

Den Haag: Woninginbraak

Groningen: Noodgeld

Bij een inbraak in een woning aan de Snelliusstraat in Den Haag zijn, naast een geldbedrag en sieraden, een hoeveelheid schilderijen gestolen. Deze inbraak is gepleegd tussen vrijdag 16 juni en dinsdag 20 juni 2006. Naast de getoonde schilderijen is er ook nog een aquarel van Isaac Israëls en een tekening van Piet Mondriaan weggenomen.

In februari 2006 is in Groningen in een kelder van een sloopflat een grote nepleren bruine tas aangetroffen. In die tas zaten 3 grote verzamelmappen met opschrift "Notgeld 1914-1924". In deze mappen zat noodgeld uit deze periode. Tevens is er een vijftal borden aangetroffen met opschrift "Maestricht".

Amsterdam: Gewapende overval op geldlopers Groningen: Gewapende overval op Chinees restaurant

Dinsdagmiddag 29 augustus komen twee medewerkers van een geldtransportbedrijf de geldautomaat naast een Bruna-filiaal in Amsterdam-West vullen. Kort nadat de mannen het kantoortje zijn binnengegaan, komen twee mannen op een scooter aanrijden. Ze rennen naar binnen en steken de deur van het kantoortje in brand. Hier ontstaat een hevige brand en de beide geldlopers zitten als ratten in de val. De daders vertrekken, zonder buit. De beide slachtoffers zijn levensgevaarlijk verbrand en zullen aan deze aanslag zware verminkingen overhouden.

Dinsdagavond 21 februari hebben drie of vier mannen het Chinees restaurant Sun Wing in Groningen overvallen. Ze zijn gemaskerd, één van hen heeft een hamer bij zich en een ander een pistool. Een aantal dagen daarvoor, vrijdag 10 februari, heeft een soortgelijke overval op videotheek Lewenborg in Groningen plaatsgevonden. Ook hier gaat het vermoedelijk om drie of vier mannen, waarvan er in ieder geval één een hamer bij zich had. De politie gaat er vanuit dat het beide keren om dezelfde daders gaat.

Utrecht: Moord 65-jarige Wouter Dol
Deventer: Brandstichtingen
Woensdagochtend 21 juni is in zijn woning, op de 8ste verdieping van de Beneluxflat in Utrecht, het levenloze lichaam van de 65-jarige Wouter Dol aangetroffen. De heer Dol is waarschijnlijk in de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 juni vermoord en is door messteken om het leven gekomen.

Vanaf 3 juni wordt Deventer opgeschrikt door een groot aantal auto- en caravanbranden. Tussen 3 juni en 11 september is het 36 raak. De meeste branden zijn in de wijk Keizerslande geweest. De brandstichtingen vinden bijna allemaal plaats tussen 04.00-06.00 uur. Soms stonden de brandende objecten zo dicht bij het woonhuis, dat de bewoners gevaar hebben gelopen. Wie de dader is (daders zijn) en welke reden er achter de branden schuilt is tot op heden een mysterie.

Presentatie: Anniko van Santen en Frits Sissing
Uitzending: dinsdag12 september 2006 (+ 21.50 uur / Ned.1)