Alle UEFA Champions League wedstrijden live op www.sport1.nl


- Ook exclusieve hoogtepunten op Sport1 televisie op dinsdag -

Amsterdam, 11 September 2006 - Digitale televisiezender Sport1 lanceert een nieuwe web stream die alle UEFA Champions League wedstrijden live en gelijktijdig uitzendt op www.sport1.nl. Vanaf 12 september zullen de eerste acht Champions League wedstrijden live en in hoge resolutie te zien zijn op PC of laptop. The streams kosten 1,30 EUR per wedstrijd. De Champions League-rondes staan gepland op dinsdagen en woensdagen. Na de internetuitzendingen zal Sport1 de programmering voortzetten met exclusieve Champions League hoogtepunten op televisie en internet op dinsdag.

De innovatieve technische infrastructuur voor deze service is ontwikkeld door Chellomedia Interactive Services. Deze groep ontwikkelde de service in samenwerking met Sport1 en UEFA.

De Champions League streaming service op Sport1 (*):
* Het 'virtuele stadion' opent om 19.30 uur;
* Een 'kaartje voor de wedstrijd' kost 1,30 EUR. Deze geeft de gebruiker de mogelijkheid de wedstrijd te starten en stoppen gedurende de licentieperiode alsmede de programmering voor en na de wedstrijden te zien.
* Bezoekers van de site die vroeg inloggen kunnen het 'Sport1 Champions Magazine' bekijken zonder extra kosten.
* De live-uitzendingen zijn van 20.15 - 23.15 uur.
* Alle 125 live wedstrijden worden uitgezonden in 2006 en 2007.
* 8 wedstrijden worden tegelijkertijd uitgezonden in de eerste knock out -ronde.

(* Sommige starttijden van de wedstrijden in Oost-Europa kunnen afwijken)

Sport 1

Sport1 is een betaal-TV zender van Chellomedia, de Europese content en digitale services-divisie van Liberty Global, Inc. Sport1 is een 24-uurs sportzender met een breed scala aan live sport. Deze zender biedt maximaal acht digitale sportkanalen tegelijkertijd waardoor de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het aanbod van Sport1 omvat alle belangrijke Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League, de Engelse FA Cup en de Copa Libertadores. Ook zijn hockey, basketbal, honkbal, darts, golf en tennis te zien. Sport 1 biedt vanaf juni ook een HDTV-zender zonder extra kosten aan. Kijkers kunnen Sport1 ontvangen door een abonnement af te sluiten bij een kabelbedrijf of aanbieder van satelliettelevisie.

Website: www.sport1.nl

Over Chellomedia

Chellomedia is de Europese contentdivisie van Liberty Global, Inc. en actief als ontwikkelaar en distributeur van themakanalen en videodiensten. Tot de activiteiten behoren 14 themakanalen (zoals Extreme Sports, Film1, Sport1, het Weerkanaal), On Demand en Interactieve Diensten (Chellomedia Interactive Services), alsmede een portfolio van investeringen in mediabedrijven. Chellomedia's activiteiten zijn gevestigd in London, Amsterdam en Madrid.

Contactpersonen

Voor meer informatie en fotomateriaal/screenshots kunt u contact opnemen met:

Chellomedia Communications

Michiel Gosens

Tel. 020-778 9684/+31 6 1501 3837

Email: communications@lgi.com