Gemeente Maassluis

Verkeershinder door asfalteringswerkzaamheden

In de gemeente Maassluis wordt momenteel op verschillende plekken gewerkt aan het vervangen van de asfaltlaag van wegvakken. Door omstandigheden is nu gebleken dat enkele wegvakken wat langer voor het verkeer zullen zijn afgesloten dan oorspronkelijk gepland. Dit is veroorzaakt omdat de uitvoerend aannemer er uit veiligheidsoverwegingen toch voor kiest om tijdens het uitfrezen van het oude wegdek wegvakken af te sluiten voor het verkeer.

De wegafsluitingen voor doorgaand verkeer zullen in de komende week voor de nodige verkeershinder kunnen zorgen in Maassluis. Omleidingsroutes worden uiteraard met borden aangegeven.

Dinsdag 12 september

Op dinsdag 12 september zal er worden gefreesd op het wegvak aan de Rozenlaan, bij de bocht van de Rozenlaan naar de Maassluiseweg richting Maasland. De Rozenlaan zal hiervoor geheel voor doorgaand verkeer worden afgesloten. Naar verwachting zullen de werkzaamheden halverwege de middag klaar zijn. Verkeer van en naar Maasland wordt tijdens de afsluiting omgeleid via de P.C. Hooftlaan.

Woensdag 13 september
Op woensdag 13 september wordt er geasfalteerd op de Laan 1940-1945. Bij het eerste gedeelte van het Wipperspark tot aan de Bilderdijklaan in de rijrichting komende vanuit Maasland naar Maassluis wordt ERNSTIGE verkeershinder verwacht, maar blijft er wel doorgang voor het verkeer mogelijk.
Het tweede gedeelte, van de P.C. Hooftlaan tot de Zuiddijk, wordt wel geheel afgesloten in beide rijrichtingen. Verkeer kan gebruik maken van de Laan 1940-1945 vanaf het Wipperspark tot aan de P.C. Hooftlaan. De omleiding zal dan ook via de P.C. Hooftlaan richting binnenstad voeren. De Prinses Julianalaan blijft bereikbaar voor het verkeer komende vanaf de Havenbrug/ Industrieweg.

Op 13 september in de middag zal ook de Rozenlaan tijdelijk volledig voor doorgaand verkeer worden afgesloten in verband met het aanbrengen van een nieuwe asfaltlaag. Naar verwachting zijn deze werkzaamheden aan het einde van de dag klaar en kan de Rozenlaan weer voor verkeer worden opengesteld.

Eveneens op woensdag de 13 wordt de rijbaan van de Maasdijk gefreesd. Het gaat om het wegvak komende vanaf Coldenhove richting Maassluis.Ook hier zal het wegvak volledig worden afgesloten en wordt het verkeer omgeleid via de Dr. Albert Schweitzerdreef.

Donderdag 14 september

Op donderdag 14 september is de Maasdijk afgesloten vanwege asfalteringswerkzaamheden. Verkeer wordt opnieuw omgeleid via de Dr. Albert Schweitzerdreef. Volgens planning zullen deze werkzaamheden aan het einde van de dag klaar zijn.

Het is helaas onontkoombaar dat er ernstige verkeershinder ontstaat door de werkzaamheden. Het verkeer wordt gevraagd rekening te houden met de diverse afsluitingen en een alternatieve route te kiezen. Als de werkzaamheden aan het einde van deze week zijn afgerond, ligt er op al deze wegvakken wel weer een strak laagje asfalt.