Politie Haaglanden

persberichten 12 september

haaglanden, 12-09-2006

359 snelheidsovertreders op de bon
Den Haag - Gisteren, 11 september hebben politieagenten op de Loevesteinlaan en de Erasmusweg automobilisten op hun snelheid gecontroleerd. In totaal hebben 4.165 automobilisten de controleplaatsen gepasseerd. Van hen reden er 359 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 95 km/u. Binnenkort krijgen alle overtreders de bekeuring in de bus.

Vier personen aangehouden
Den Haag - Op 12 september rond 01.30 uur kwam bij de politie een melding binnen van een vechtpartij op de kruising Goeverneurlaan/Van Zeggelenlaan. Politieagenten, die snel ter plaatse waren, zagen drie personen weglopen die bij het zien van de agenten hun honkbalknuppels weggooiden. Na een korte achtervolging is het drietal aangehouden. Later werd een vierde verdachte in een woning aangehouden. De verdachten, allen afkomstig uit Polen spreken geen Nederlands en kunnen pas vandaag, met behulp van een tolk worden gehoord.

41-jarige Hagenaar gewond na aanrijding
Den Haag - Op 11 september rond 17.45 uur is een 41-jarige Haagse fietser op de kruising Melis Stokelaan/Troelstrakade geschept door een 38-jarige Haagse automobiliste. De fietser wilde op de kruising rechtdoor rijden en werd geschept door de automobilist die linksaf sloeg. De fietser is met diverse verwondingen vervoerd naar een ziekenhuis.

Politie controleert op nachtvissen
Zoetermeer - Samen met Faunabeheer Zoetermeer controleerde de politie zaterdag 9 september vanaf 23.00 uur vissers in de parken Buytenpark, Westerpark, Noord AA, Noordhoveplas, Benthuizerplas, Van Teyllpark en de Florazoom. Voor het illegaal nachtvissen zijn 13 pocessen-verbaal uitgeschreven. In de maanden juni, juli en augustus is nachtvissen toegestaan. Buiten deze maanden mag men vissen van 1 uur voor zonsopgang tot 2 uur na zonsondergang. Zaterdag ging om 20.07 uur de zon onder en was vissen toegestaan tot 22.07 uur.

Jongetje aangereden
Den Haag - Op maandag 11 september rond 12.15 uur vond op de Hooftskade een aanrijding plaats waarbij een 23-jarige Hagenaar een 5-jarig jongetje, eveneens uit Den Haag, heeft aangereden. Het jongetje rende zonder uitkijken de straat op, waardoor de snorfietser hem niet meer kon ontwijken. Het jongetje is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.