Gemeente Spijkenisse


Bewoners Vogelenzang kiezen wijkveiligheidsmaatregelen

12 september 2006

Samen werken aan wijkveiligheid
De bewoners van Vogelenzang kunnen op donderdag 14 september kiezen welke maatregelen zij het belangrijkste vinden om de veiligheid in hun wijk te verbeteren. Alle bewoners in de wijk zijn uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst in basisschool De Vogelenzang, J. Wagenaarstraat 2, tussen 16.00 uur en 20.00 uur. Door het plakken van stickers kunnen de bewoners de prioriteiten aangeven.

Eerder al hebben de bewoners uit Vogelenzang tijdens bewonersavonden aangegeven wat de belangrijkste problemen zijn op het gebied van veiligheid. Daarbij hebben zij ook zelf mogelijke oplossingen genoemd. Alle belangrijkste problemen en eventuele maatregelen zijn de afgelopen maanden door de gemeente, politie en de woningcorporaties op haalbaarheid bekeken. Tijdens de inloopbijeenkomst zal aangegeven worden wat haalbaar is op korte, middellange en lange termijn, maar ook wat niet uitvoerbaar is.

Met de uitkomsten van de inloopbijeenkomst kan het definitieve wijkveiligheidsplan van Vogelenzang geschreven worden. Na vaststelling in de raad, start de uitvoering van de maatregelen.

Op Vogelenzang na, heeft inmiddels elke wijk in Spijkenisse een wijkveiligheidsplan. Het wijkveiligheidsplan voor Vogelenzang is dan ook het laatste wijkveiligheidsplan dat geschreven wordt. De plannen zijn interactief opgesteld, dus samen met bewoners, de woningcorporaties en de politie. Het zijn vooral de inwoners van de wijk die de inhoud van het plan bepalen. Zij kennen hun wijk immers het best. Alle plannen hebben het doel de veiligheid en de leefbaarheid in de directe woonomgeving te verbeteren.