Siemens

Persbericht

0609.832

Den Haag, donderdag 7 september 2006

Black is beautiful: Siemens S75 oogt als een glanzend gelakte piano

Siemens Consumer Products introduceert de surpresso S75, de nieuwe volautomatische espressomachine van Siemens, uitgevoerd in glanzend zwart. Met deze nieuwe afwerking in pianolak sluit deze espresso-machine van Siemens helemaal aan bij de huidige trend in keukendesign. Achter dit glanzende exterieur steekt echter ook nog een heleboel ander nieuws, zoals een verbeterd stoompijpje en het nieuwe aroma whirl system plus, dat nu is voorzien van een pre-brew-functie.

Of het nu gaat om gelakte meubelfronts of gekleurd glas, hoogglans geeft op dit moment de toon aan in keukendesign. Het accent ligt op sterke kleuren zoals oranje, appelgroen en frambozenrood, gecombineerd met klassiek wit, zwart en hardhoutfineer. Het design van het nieuwe topmodel volautomatische koffiezetmachine van Siemens sluit daar naadloos bij aan. Met zijn vierkante koffiedispenser past de surpresso S75 ook perfect bij de nieuwe rechtlijnige look. De voorzijde is uitgevoerd in sterk weerspiegelend hoogglanzend zwart, met alleen de glimmend zilveren bedieningsknoppen als contrast.

Koffie fortissimo in smaak en uiterlijk
Niet alleen het uiterlijk van de surpresso S75 laat een sterke indruk achter: het aroma van de geproduceerde koffie doet dat ook. Het bekende aromawervelsysteem is verder ontwikkeld en een nieuwe pre-brew functie is toegevoegd, waarmee de versgemalen koffie een paar seconden lang wordt bevochtigd om de individuele koffiekorrels te laten opzwellen. Daarna volgt de feitelijke onttrekking van de aromatische stoffen, waarbij het hete water grondig met de gemalen koffie wordt gemengd. De volledig opgezwollen koffiekorrels laten de aromatische stoffen nog beter los en geven de koffie daarmee een vollere smaak.

De kroon op het werk fijner melkschuim
Nu de beste latte macchiato van de stad steeds vaker bij ons thuis wordt gebrouwen, heeft Siemens ook alle registers opengetrokken op het gebied van melkschuim. Het handige schuimhulpstuk is nu voorzien van een klein slangetje dat rechtstreeks naar het melkreservoir voert. U hoeft alleen maar om te schakelen naar stoom en de geschuimde melk stroomt rechtstreeks in de gereedstaande kan. Dit Milk Whirl-systeem met het nieuwe stoompijpje brengt het systeem weer een stapje dichter bij perfectie. Voortaan maakt u uw cappuccino en latte macchiato af met nog fijner en steviger schuim, tot een hoogte van wel 123 millimeter boven een gevuld espressokopje. En voor de liefhebbers van latte macchiato heeft Siemens nu een extra roestvrijstalen lekbak met verlaagd middenstuk toegevoegd, zodat zelfs 13 centimeter hoge glazen onder de koffiedispenser passen.

Zuiver water de sleutel tot perfectie
Iets waar vaak aan voorbij wordt gegaan, maar wat heel belangrijk is als het gaat om de perfecte smaak, is de kwaliteit van het water waarmee de koffie wordt gezet. Daarom vindt na elk gezet kopje een reiniging plaats. Elke keer opnieuw wordt het leidingsysteem volledig leeggemaakt, zodat elk kopje alleen met vers water wordt gezet. Een andere welkome functie van de surpresso S75 van Siemens is een standaard filtersysteem dat als voorzorgsmaatregel het water ook onthardt. Dankzij dit filter zet zich minder kalk af in de leidingen, zodat het apparaat minder onderhoud behoeft en een langere levensduur heeft (op het witte LCD-display ziet u nu ook wanneer u het filter moet vervangen). En op verzoek van vele klanten kan nu het koffiezetgedeelte, het belangrijkste onderdeel van het systeem, worden verwijderd om te worden schoongemaakt. Een reden te meer voor applaus.

Modelgegevens:
Productnaam:
Siemens surpresso S75 volautomatische espressomachine

Productnummer:
TK 69009

Kleur:
Hoogglans zwart

Verkoopadviesprijs:
1.499,

Verkrijgbaar vanaf oktober 2006

Voor meer informatie: www.siemens.nl/huishouden of Siemens infocentrum: 070-333 1234