Siemens

Persbericht

0609.832

Den Haag, maandag 11 september 2006

Radiomodules XT75 en XT65 combineren GPS met GSM-technologie

Siemens brengt twee nieuwe radiomodules op de markt:

Siemens brengt in december 2006 twee nieuwe wireless modules voor tracking- en navigatietoepassingen op de markt: de XT75 en de XT65. Beide zijn voorzien van een GPS-ontvanger die wereldwijde positiebepaling mogelijk maakt. Daarbij zorgt GPRS- of EDGE GSM technologie voor de overdracht van positie en statusinformatie. De modules zijn gebaseerd op Java en door de quadband-functionaliteit zijn ze geschikt voor alle GSM-netwerken en dus overal ter wereld te gebruiken.

De radiomodules XT75 en XT65 zijn bij uitstek geschikt om toegepast te worden in voertuigbeheersystemen, navigatieapparatuur en tracking&tracing apparatuur. Met deze nieuwe wireless modules kan de locatie van personen en de status van voertuigen, goederen of apparatuur exact worden bepaald en direct via een GSM-netwerk naar internet worden verstuurd. Voertuigen, treinen, containers, boten en autonoom opererende apparaten kunnen met deze producten eenvoudig wereldwijd op afstand bewaakt worden. Een chauffeur kan bijvoorbeeld de gegevens van het dichtstbijzijnde restaurant in een navigatiesysteem invoeren of via SMS een noodoproep met locatiegegevens versturen.

De snelle positiebepaling via de satelliet verloopt via zestien parallelle kanalen en door middel van A-GPS-gegevens. De geïntegreerde TCP/IP-protocol (TCP/IP-stack) en internet services zetten deze A-GPS-gegevens om in datapakketten en verzenden deze vervolgens via EDGE (XT75) of GPRS (XT75 en XT65) naar internet. Beide modules verzenden en ontvangen op de frequenties 850, 900, 1800 en 1900 MHz. De XT75 kan datapakketten versturen met een snelheid tot driemaal die van ISDN. De afmetingen van de modules zijn 54 mm x 39 mm x 3,5 mm en hebben diverse energiezuinige modi voor GSM en GPRS om het stroomverbruik laag te houden. Het geïntegreerde RIL-stuurprogramma zorgt voor eenvoudige aansluiting op apparatuur met Microsoft® Windows Mobile.

Door de Java-ondersteuning van de XT75 en XT65 kunnen alle toepassingen snel en gemakkelijk worden geprogrammeerd. De geïntegreerde processor en het Flash-geheugen sparen materiaalkosten uit en zorgen ervoor dat toepassingen binnen korte tijd op de markt kunnen worden gebracht. Via diverse digitale en analoge interfaces kunnen alle gangbare ingangssignalen (b.v. schakelaars en temperatuursensors) worden gelezen en kunnen de stuursignalen randapparaten aan- of uitzetten (b.v. relais).

Alle Wireless Modules van Siemens worden vervaardigd conform de EU-richtlijn ter beperking van het gebruik van bepaalde gevaarlijke stoffen in elektronische en elektrische apparatuur.

Siemens Communications
Siemens Communications is een van de grootste spelers in de wereldwijde telecommunicatie-industrie. De onderneming biedt een compleet portfolio met innovatieve oplossingen voor zowel spraak- als datacommunicatie. Het uitgebreide aanbod varieert van eindgebruikersapparatuur tot complexe netwerkinfrastructuren en diensten voor draadloze, openbare en bedrijfsnetwerken. Communications is de grootste divisie binnen Siemens en is actief in meer dan 160 landen. In het boekjaar 2005 (ultimo september) boekte Communications wereldwijd een omzet van 13 miljard euro en had de divisie 54.500 medewerkers in dienst. Kijk voor meer informatie over Siemens Communications op http://www.siemens.com/communications

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Josje Mosies
Tel: (070) 333 2095
E-mail: josje.mosies@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/persinfo