Politie Hollands Midden

Leiden Politie vordert rijbewijs in De politie heeft dinsdagnacht 12 september het rijbewijs ingevorderd van een 18 jarige automobiliste uit Leiden. De vrouw die voor de alcoholwetgeving als beginnend bestuurder wordt aangemerkt, werd rond 02.05 uur op de Langegracht door agenten gecontroleerd. Bij deze controle werd drankgebruik vastgesteld en volgde na haar aanhouding een ademanalyse. Die uitslag was 385 ug/l ( limiet 0.88 ug/l en invorderingsgrond 350 ug/l.) De politie maakt verder proces-verbaal op.

Leiden Verkeersongeval

Maandag 11 september omstreeks 17.50 uur vond op de kruising Langegracht/Lange Scheistraat een aanrijding plaats. Een 40 jarige automobilist uit Leiden sloeg vanaf de Lammermarkt rechtsaf de Lange Scheistraat in. Hij zag daarbij een 58 jarige fietser uit zijn woonplaats over het hoofd met een aanrijding als gevolg. De fietser werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.

Leiden Aanhouding na bedreiging agent De politie heeft maandagavond 11 september rond 18.10 uur een bewoner van de Sibeliusstraat aangehouden. Zijn aanhouding volgde nadat hij het kennelijk niet eens was over het optreden van de politie. De politie was daar aan de deur om zijn minderjarig zoon aan te houden omdat deze die middag aan het Wagnerplein een 11 jarig meisje had geschopt en geslagen. Zijn misnoegen maakte de man duidelijk door een agent in met niet mis te verstane woorden te bedreigen. Daarop wed besloten om ook de man aan te houden. Zowel de man als zijn zoon zitten nog vast. De politie gaat vandaag verder met het onderzoek.

Alphen a/d Rijn Verdachte van diefstal sloten en fiets aangehouden De politie heeft dinsdag 12 september rond 00.10 uur aan de dr. A.D. Sacharovlaan een 38 jarige man uit Amsterdam aangehouden. De politie kon de man aanhouden dankzij een het doortastend optreden van een medewerker van een daar gevestigde fietsenwinkel. Deze had de Amsterdammer eerder op de avond in zijn winkel gehad waar hij een aantal sloten stal. Toen de medewerker hem op weg naar huis op een fiets tegenkwam, greep hij hem vast en belde de politie. De fiets waarop hij reed had hij mogelijk gestolen danwel geheeld. Hij verklaarde tegen de agenten namelijk dat het zijn fiets niet was. De verdachte is ingesloten. De politie gaat vandaag verder met het onderzoek.

Alphen a/d Rijn Politie vordert rijbewijs in De politie heeft maandagavond 11 september het rijbewijs ingevorderd van een 26 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. De man die voor de alcoholwetgeving als beginnen bestuurder wordt aangemerkt, werd rond 18.00 uur op de Eisenhouwerlaan door agenten gecontroleerd. Bij deze controle werd drankgebruik vastgesteld en volgde na zijn aanhouding een ademanalyse. De uitslag was 405 ug/l (limiet 0.88 ug/l. en invorderingsgrond 350 ug/l.). De politie maakt verder proces-verbaal op.

Ammerstol Diefstal uit woning

In de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 september is ingebroken in een woning aan de Lekdijk. Terwijl de bewoners sliepen wisten dieven tussen 01.00 en 05.30 uur goederen te stelen. Er werden onder andere een televisie, een gsm en een tas weggenomen. Men was de woning binnengekomen via een zijdeur.

Krimpen aan de Lek Verkeersongeval

Maandag 11 september omstreeks 19.15 uur vond op kruising Breekade/Tiendweg West een aanrijding plaats tussen een 13 jarige fietsster uit Berkenwoude en een 33 jarige automobilist uit Krimpen aan de Lek. De fietsster reed op het fietspad van de Breekade en sloeg, zonder achterom te kijken of er verkeer aan kwam, linksaf in de richting van de Tiendweg West in Lekkerkerk. De achterop rijdenden automobilist kon haar niet meer ontwijken, en reed tegen de fietsster. De fietsster werd met een gebroken been overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Noot:

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326