Ingezonden persbericht


Linux-goeroe Richard Seibt benoemd in raad van bestuur Collax

Open source-pionier vol vertrouwen over Linux voor het mkb

München, 12 september 2006 - Richard Seibt is benoemd tot lid van de raad van bestuur van Collax, Europees leverancier van op Linux gebaseerde serveroplossingen voor het mkb. Seibt is nauw betrokken geweest bij het internationale succes van Linux en vervulde diverse senior managementfuncties bij IBM, Novelle en SUSE.

"Ik ben onder de indruk van de Collax-aanpak. Eenvoudige, op open source gebaseerde servertechnologie die inzetbaar is zonder diepgaande kennis van Linux en integreert met best-of-breed open source-software en -applicaties", zegt Richard Seibt. "Dit concept is zeer geschikt voor mkb-organisaties. Ik zie dit dan ook als een belangrijke ontwikkeling voor de verdere acceptatie van Linux."

Seibt was tot voor kort President EMEA van Novell, waar hij in dienst trad na de overname van SUSE Linux door dit bedrijf. Bij SUSE Linux was hij CEO. In 1994 was Seibt als hoofd van de Duitse softwareactiviteiten van IBM verantwoordelijk voor het grote succes van het OS/2-besturingssysteem.

"We zijn verheugd dat een Linux-goeroe als Richard Seibt onze raad van bestuur komt versterken", zegt Olaf Jacobi, CEO van Collax. "Met zijn bewezen expertise, netwerk, contacten en kennis van de markt kan hij een belangrijke bijdrage leveren aan de invulling van onze wereldwijde ambities."

Richard Seibt heeft al een lange carrière in de IT-sector achter de rug. Als algemeen directeur van IBM Deutschland GmbH was hij verantwoordelijk voor de verkoop en marketing van IBM-softwareproducten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In 1994 was hij het brein achter het grote succes van OS/2 in de Duitstalige markt. In 1998 trad hij toe tot het bestuur van United Internet AG. In januari 2003 werd Seibt CEO en bestuursvoorzitter van SUSE Linux AG. Na de overname van dit bedrijf door Novell, een jaar later, werd hij President van Novell EMEA. Vanaf 2005 ondersteunt en adviseert Seibt specifieke Linux- en open source-projecten en zat hij in het manangement team van Open-Xchange en Scali. Verder is Seibt voorzitter van het Heise Media Congress Open-source-meets-business.com.

Over Collax - Simply Linux
Collax maakt Linux eenvoudig. Het bedrijf ontwikkelt Linux-gebaseerde serveroplossingen (met en zonder hardware) voor kleine en middelgrote bedrijven, afdelingen en filialen. Collax-servers zijn niet alleen te gebruiken als groupware-, bestanden-, mail-, proxy- en webservers, maar ook als een VPN-gateway en -firewall. Met een eenvoudige, uniforme gebruikersinterface brengt Collax zijn eigen motto 'Simply Linux' in de praktijk. Voor deze gebruikersinterface selecteert en test Collax de beste open source-componenten. Dat resulteert in economische, veilige en schaalbare serversuites die zonder kennis van Linux zijn te gebruiken en eenvoudig te integreren in Windows-, Macintosh- of Linux-netwerken. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Bedford/Boston (VS). Verder heeft het bedrijf een vestiging in München/Ismaning (Duitsland).

Ingezonden persbericht