Politie Groningen

Dinsdag 12 september 2006

Provincie Groningen, 12-09-2006

Groningen: Fries komt om het leven bij bedrijfsongeval

Een 22-jarige inwoner van het Friese Drachtstercompagnie is maandagmiddag om het leven gekomen bij een bedrijfsongeval aan de Van Schendelstraat in Groningen. De man was samen met collegas bezig met renovatiewerkzaamheden op het dak van een flat aan de Couperusstraat. Puin werd via een stortkoker afgevoerd naar een container die beneden op straat stond. Op enig moment raakte de stortkoker verstopt. Het slachtoffer klom samen met een andere medewerker in de container om de verstopping in de stortkoker te verhelpen. De stortkoker raakte door onbekende oorzaak los van het dak en viel met de verankering naar beneden. Daarbij raakte het gevaar het hoofd van de Fries. Hij overleed vrijwel direct aan zijn verwondingen. De politie heeft de Arbeidsinspectie in kennis gesteld en stelt een nader onderzoek in.

Groningen: diverse verkeerscontroles

Bij de verkeerslichten van de Parkweg in Groningen is maandagmorgen een controle gehouden op rijden door rood licht. De controle vond plaats in het kader van de start van de landelijke verkeerscampagne Rij met je hart. Bij deze controle werd 28 keer door rood licht gereden (5 autos, 1 bromfiets, de rest fietsers). Ook werd maandagmiddag op verschillende locaties in de stad gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Dertig automobilisten werden beboet voor het niet dragen van hun autogordel. Vier bestuurders kregen een boete voor niet-handsfree bellen in de auto.

Veendam: bromfietser bekeurd

Een 16-jarige jongen uit Veendam moest maandagmorgen op de Lange Leegte een bekeuring in ontvangst nemen. Agenten zagen hem met hoge snelheid rijden. Zijn bromfiets had een vermogen van 63 km/uur. Ook de remmen werkten niet naar behoren. Ook hiervoor kreeg hij een bekeuring. In totaal kreeg hij 140 euro aan gele papiertjes mee. Hij mocht niet meer verder rijden en moest lopend naar huis.

Marum: man in de ban van Formule 1

De politie maakt proces-verbaal op tegen een 43-jarige automobilist uit Marum voor een snelheidsovertreding. Hij werd maandagmorgen op de Scheiding betrapt terwijl hij 127 km/uur reed, terwijl daar 80 km/uur is toegestaan. Hij verklaarde dat hij dit weekend bij een wedstrijd van de Formule 1 was geweest en dat dit misschien de reden kon zijn van hoge snelheid.

Stadskanaal: beginnend bestuurder de fout in

Een 20-jarige beginnend bestuurder uit Ter Apelkanaal is maandagnacht op de Atlantislaan aangehouden voor rijden onder invloed. Hij bleek ruim 0,3 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een rijverbod van 2 uren en de politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 1669, aantal overtredingen: 112, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Ten Post, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 928, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Sint Annen, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 1301, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 123 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Bedum, Sint Annerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 139, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 108 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Vledderveen, Waterschapsweg: aantal geregistreerde voertuigen: 130, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 91 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.