013 Tilburg

Interview Donkey Rollers
TILBURG, 12 SEPTEMBER 2006
Donkey Rollers, niet echt een doorsnee naam. Wat is de achterliggende gedachte van deze naam?
"Tja, dat weer echt één van onze kromme gedachtekronkels geweest. Met name Raoul heeft hier nogal een handje van. Donkey Rollers is een combinatie van dingen waar we van houden. Rollers komt van Rollercoasters, achtbanen. En een ander ding waar we van houden is 'gamen'. En een classic game is Donkey Kong. Die twee dingen vormen Donkey Rollers."
Jullie zijn alle drie reeds ''Euphoria-ontmaagd", nu staat er een exclusief optreden Donkey Rollers op de planning. Normaal gesproken is deze live-act alleen te bewonderen op de grotere evenementen, wat maakt 013 voor jullie de ideale locatie voor jullie optreden? "013 is een hele mooie locatie, en ook qua geluid erg oké. Het grote podium bevalt ons ook wel, want we houden wel van wat bewegingsvrijheid. Verder is het mooi dat de zaal trapsgewijs oploopt van voor naar achter, zodat je vanaf het podium een heel mooi uitzicht hebt over het publiek. Ziet er heel kolossaal en vol uit en dan is het gewoon leuk om voor op te treden."
Sterker nog, dit wordt het allereerste Donkey Rollers optreden in Noord-Brabant! Brengt dat nog speciale gevoelens omhoog? Wat mag het publiek verwachten?
"Gewoon knallen! We weten vooraf vrijwel nooit wat het gaat worden, dus ook nu wordt het weer een verrassing."
Naast jullie optreden gaan ook Dana, Tatanka, Ruthless en Leep het publiek in euforische stemming brengen. Hebben jullie met hen, naast de muzikale relatie, ook een persoonlijke band? "Contact met Dana is altijd leuk en gezellig. Met Ruthless kunnen we altijd flink zeveren, daar kan hij ook wel wat van! Met Leep hebben we natuurlijk via Freaky een goede band opgebouwd, maar meestal op feesten is hij zo dronken dat hij irritant wordt, dus er komt tijdens het Donkey optreden een algeheel LEEP VERBOD op het podium en met Tatanka gaan we altijd worstenbroodjes eten. Is waarschijnlijk één van de weinige Italianen die 's ochtends al begint met die dingen te eten als hij in Nederland is. En dan met name van de bakker die tegenover Freaky zit! Hahaha."
Donkey Rollers zetten aanstaande zaterdag, 16 september, een liveshow neer op Euphoria. Er zijn nog kaarten voor dit evenement verkrijgbaar. Maar wacht niet te lang, want de eerdere edities van Euphoria waren uitverkocht.

013 zoekt medewerkers servicebalie

TILBURG, 5 SEPTEMBER 2006
Je hebt in de foyer van 013 een servicebalie dat je waarschijnlijk ooit zelf een keer hebt bezocht. Tijdens grote concerten kun je daar terecht voor onder meer informatie, geld wisselen of om een enkel (los) muntje te kopen. Wij zoeken voor deze balie vrijwillige medewerkers, op sommige avond is het een pay-roll dienst. Heb je interesse of wil je meer informatie, stuur dan een mailtje naar Meta (meta@013web.nl) of Manon (manon@013web.nl)