Gemeente Wieringen

SLUITING GEMEENTEHUIS

Het gemeentehuis van Wieringen is in verband met de Flora- en Visserijdagen maandag 28 augustus a.s. voor alle diensten gesloten.

ALGEMENE WET BESTUURSRECHT

Op 22 augustus 2006 hebben wnd. burgemeester en wethouders het volgende besluit genomen dat onder de Algemene wet bestuursrecht valt:

Ø Verleende sportvisserijvergunning aan J.B. Verwijk voor een vaartuig voor ten hoogste 60 personen tot 12 april 2010.

Iedereen die door de genomen beslissing rechtstreeks in zijn belang is getroffen kan binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Wieringen, Postbus
1, 1777 ZG Hippolytushoef. Wie dit tijdig doet kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Alkmaar (Sector bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar) schorsing van deze beslissing aanvragen.

BOUWEN EN WONEN

A. Ontvangen aanvragen bouwvergunning ontvangen 18 augustus 2006:
- het verplaatsen van een garage / berging op het perceel Beltstraat 1(lichte bouwvergunning).

B. Niet ontvankelijk verklaarde aanvraag bouwvergunning verzonden 25 augustus 2006:
- het oprichten van een aanbouw op het perceel De Kule 18 (aanvraag lichte bouwvergunning).

De onder A genoemde aanvraag kan worden ingezien tijdens openingstijden van het gemeentehuis bij de afdeling Grondgebiedzaken (artikel 41 van de Woningwet, ter kennisgeving). Het voornemen bestaat om de genoemde aanvraag verder in behandeling te nemen.

Tegen de onder B genoemde beschikking kan door belanghebbenden binnen 6 weken na datum publicatie een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Het indienen van een bezwaarschrift betekent niet dat er geen gebruik mag worden gemaakt van de verleende beschikking. Als u wilt beletten dat er wordt gebouwd of gesloopt moet u, naast het indienen van een bezwaarschrift, direct een gemotiveerd verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken tel. 0227- 594396.

TER INZAGE O.G.V. 19 LID 2 WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING

Op de afdeling Grondgebiedzaken ligt met ingang van 29 augustus 2006 gedurende 6 weken een bouwplan ter inzage, welke strijdig is met het vigerende bestemmingsplan. Het betreft het volgende bouwplan:
- het oprichten van twee woningen met aanbouw op het perceel Mekkenstuinweg 1.

Ons college is voornemens om ten behoeve van dit bouwplan vrijstelling te verlenen zoals bedoeld in artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Gedurende bovengenoemde termijn van ter inzage ligging kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze aan ons kenbaar maken.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken, mevr. M. Steltenpool 0227-594396.

OPENBARE BIBLIOTHEEK WIERINGEN

Sluiting in verband met Flora- en Visserijfeesten

Maandag 28 augustus is de bibliotheek, i.v.m. de Flora- en Visserijfeesten in Den Oever, de gehele dag gesloten.

Hippolytushoef, 25 augustus 2006 Drs. J. Wittink, secretaris M.J.P. van Kampen-Nouwen, wnd. burgemeester