Gemeente Hengelo

Wethouder Oude Alink leest voor op de Annie M.G Schmidtschool

Gisteren was het feest voor de kinderen uit groep 1 van de Annie M.G. Schmidtschool. Wethouder Janneke Oude Alink bezocht de school om de kinderen de eerste serie prentenboeken uit de educatieve prentenboekenreeks Kiki en Pelle te overhandigen.

Twents product

De prentenboekenreeks is gebaseerd op een speciale methodiek om de taalontwikkeling te stimuleren. Bijzonder aan de boekjes is dat het een volledig Twents product is. De schrijvers, illustrator en de uitgever komen allemaal uit deze regio. Zelfs Kiki en Pelle, de hoofdpersonen uit de boekjes, zijn twee inmiddels volwassen, Twentse kinderen. Dit was voor de wethouder aanleiding hieraan aandacht te besteden op een basisschool in haar stad. Naast het aanbieden van de boekjes heeft ze de kinderen voorgelezen uit Kiki en Pelle doen boodschappen. De kleuters van groep 1 hebben er van genoten en waren erg blij met alle boekjes.

Dagelijks leven van kinderen centraal

De prentenboekenreeks is geschreven voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar. Op dit moment zijn 3 series van 16 prentenboeken klaar. In de komende tijd wordt dit uitgebreid tot 12 series uit het dagelijkse leven van de kinderen. De boekjes zijn geschreven voor peuterspeelzalen en de eerste klassen van het basisonderwijs, maar ze zijn ook geschikt voor ouders die hun kind graag voorlezen. Bijna 200 basisscholen in Nederland maken inmiddels gebruik van deze leermethode.

Voor meer informatie over de prentenboeken kunt u kijken op www.papira.nl